Η άρνηση των παρατάξεων ΔΑΚΕ-ΔΙΚΤΥΟ-ΔΗΣΥ τόσο στο ΔΣ της ΔΟΕ όσο και στον ΣΕΠΕ Πιερίας να κηρύξουν απεργία στις 17 του Απρίλη επιβεβαιώνει ότι οι συνδικαλιστικές αυτές ηγεσίες κάνουν ότι μπορούν για να μη συναντηθούν οι αγώνες των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα δίνοντας χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση της ΝΔ .

Σαμποτάρισαν την απεργία και προσπάθησαν να περιχαρακώσουν τον κλάδο των εκπαιδευτικών από το υπόλοιπο εργατικό κίνημα, δηλαδή από τους γονείς των μαθητών μας!

Αγνόησαν την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση της μαζικότατης γενικής συνέλευσης(27/3/2024) «αδειάζοντας» τους εκπαιδευτικούς για κλιμάκωση του αγώνα και των κινητοποιήσεων με την κήρυξη απεργίας στις 17 του Απρίλη.
Μας «εμπόδισαν» να απαντήσουμε αγωνιστικά και στην Πιερία ενάντια στο αυτόνομο, κατηγοριοποιημένο σχολείο της αγοράς, των χορηγών και της υποχρηματοδότησης, στην αδιοριστία και στην ελαστική σχέση εργασίας, και να διεκδικήσουμε ΣΣΕ με πραγματικές αυξήσεις και εργασιακά δικαιώματα.

Μας «εμπόδισαν» να υπερασπιστούμε το ίδιο το δικαίωμά μας στην απεργία, αφού η κυβέρνηση με αλλεπάλληλες δικαστικές αποφάσεις επί της ουσίας απαιτεί την απαγόρευση των απεργιών από τους δημοσίους υπαλλήλους.
Απέδειξαν για ακόμη μια φορά πως μέσα στα σωματεία λειτουργούν ως αβανταδόροι των εκάστοτε κυβερνήσεων και ως αμορτισέρ απορρόφησης των κραδασμών που γεννούν οι αντιλαϊκές και αντιεκπαιδευτικές πολιτικές ψηφίζοντας άλλα στη γενική συνέλευση και υλοποιώντας αυτά που βολεύει υπουργείο και κυβέρνηση.
Η πραγματική ελπίδα για τους εργαζομένους γεννιέται στον δρόμο του αγώνα και της καθημερινής πάλης!

Η μεγάλη επιτυχία της χθεσινής απεργίας και η μαζική συμμετοχή εκπαιδευτικών σε πόλεις που είχαν αποφάσεις για στάση εργασίας, επιβεβαιώνουν ότι ο κλάδος:

μετατρέπει την οργή του σε δύναμη αγώνα κόντρα σε κυβέρνηση και συνδικαλιστικές παρατάξεις που δεν θέλουν να κινείται φύλλο.

προσπερνάει τις παρατάξεις που με τη διγλωσσία και τον τυχοδιωκτισμό βάζουν τους αγώνες των εκπαιδευτικών στον γύψο. Είναι αυτές οι παρατάξεις που ούτε θέλουν ούτε μπορούν να οργανώνουν αγώνες.

Τώρα είναι η ώρα με την ψήφο μας να ανοίξουμε τον δρόμο για αλλαγή συσχετισμών στον ΣΕΠΕ και στη ΔΟΕ, σωματείο και ομοσπονδία που θα τα νιώθουν οι εκπαιδευτικοί πραγματικά στο πλευρό τους, αποκούμπι και στήριγμα τους!

Για ΔΟΕ στο ύψος των αγώνων μας και των αναγκών μας!!!

 

 

(Δελτίο τύπου)