«Βλέποντας το Μπέργκαμο αλλά και στην Ελλάδα κάποιους ανθρώπους που χάθηκαν από τον κοροναϊό, ολοκλήρωσα αυτό το τραγούδι και το έβγαλα τον περασμένο Μάρτιο», εξομολογείται.

Καλεσμένος στην εκπομπή «Δυνατά» ήταν το βράδυ της Παρασκευής (7/1) ο Γιάννης Σαββιδάκης.

Ο γνωστός συνθέτης και στιχουργός μίλησε για το τραγούδι που έγραψε εν μέσω πανδημίας για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές και αναφέρθηκε στους ήρωες γενικά εξηγώντας ποιούς θεωρεί ο ίδιος αληθινούς ήρωες.

«Αυτοί είναι οι ήρωες για μένα»
«Έδωσαν τη ζωή τους πολλοί άνθρωποι, νοσηλευτές και γιατροί. Χάνονται ζωές ανθρώπων που πρέπει να σώσουν τις ζωές. Αυτό είναι ηρωισμός, αν δεν είναι αυτό ηρωισμός, τι είναι; Και ανιδιοτελώς», είπε και πρόσθεσε:

«Ήρωες για μένα είναι οι άνθρωποι που σηκώνονται το πρωί στις πέντε και παίρνουν το λεωφορείο και πάνε σε μια δουλειά, με ένα σακουλάκι με το κολατσιό τους. Αυτοί είναι οι ήρωες για μένα. Ηρωισμούς μπορούμε να κάνουμε σε μια μέρα ο καθένας από έναν. Και το να ζητήσεις κάτι και να απλώσεις το χέρι σου θέλει δύναμη, είναι ηρωικό. Καμιά φορά η ψωροπερηφάνια και ο εγωισμός απομακρύνει τους ανθρώπους».

«Όσον αφορά το τραγούδι μου στην πρώτη καραντίνα, βλέποντας το Μπέργκαμο αλλά και στην Ελλάδα κάποιους ανθρώπους που χάθηκαν, ειδικά μια νοσηλεύτρια που έγραψε ένα φοβερό κείμενο και πέθανε μετά από ένα μήνα, από τον κοροναϊό, με έκαναν και ολοκλήρωσα αυτό το τραγούδι και το έβγαλα τον περασμένο Μάρτιο», κατέληξε.

Δείτε εδώ

Πηγή: in.gr