Στο νοσοκομείο των Γιαννιτσών και σε θάλαμο, όπου νοσηλεύονται ασθενείς με covid-19, εισέβαλε μία ομάδα Ρομά και αφού προκάλεσαν φθορές και χτύπησαν ελαφρά έναν εργαζόμενο, πήραν άτομο, επίσης Ρομά, που νοσηλευόταν με κορονοϊο και έφυγαν. Η Αστυνομία έφτασε στο σημείο και προχώρησε σε δύο συλλήψεις, αλλά ο ασθενής έχει ήδη φύγει και αναζητείται.

Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, 16 Δεκεμβρίου, στο νοσοκομείο των Γιαννιτσών. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων στο νοσοκομείο των Γιαννιτσών, Σίμο Φωστηρόπουλο, ομάδα περίπου δέκα Ρομά έφτασε στην κεντρική πύλη του νοσηλευτικού ιδρύματος και άρχισε με φωνές να αναζητά έναν Ρομά, ο οποίος νοσηλευόταν εκείνη τη στιγμή με κορονοϊό στον τρίτο όροφο, σε θάλαμο για ασθενείς με covid-19.

«Η ομάδα των Ρομά εισέβαλε από την κεντρική πύλη του νοσοκομείου. Άρχισαν να φωνάζουν και να αναζητούν ένα δικό τους άνθρωπο, ο οποίος νοσηλευόταν με κορονοϊό σε θάλαμο του νοσοκομείου. Μάλιστα, χτύπησαν, ευτυχώς ελαφρά κι ένα συνάδελφο, ο οποίος βρισκόταν στην πύλη. Όταν έμαθαν πού νοσηλεύεται ο ασθενής, ανέβηκαν στον τρίτο όροφο, όπου απαγορεύεται να βρεθεί ο οποιοσδήποτε, αφού νοσηλεύονται ασθενείς με κορονοϊό. Προκάλεσαν φθορές στο νοσοκομείο και άρχισαν να πετούν κάποια πράγματα. Στη συνέχεια πήραν τον ασθενή και έφυγαν από το νοσοκομείο. Η Αστυνομία είχε ήδη ειδοποιηθεί και πρόλαβε κάποιους από αυτούς στην πόρτα, όπου σημειώθηκε κάποια ένταση. Ωστόσο, ο ασθενής δεν γύρισε πίσω. Αυτά που συμβαίνουν είναι ανεπίτρεπτα πράγματα. Δεν φτάνει που έχουμε τις καθημερινές δυσκολίες λόγω της κατάστασης, αντιμετωπίζουμε και τέτοια περιστατικά», σημειώνει στο ethnos.gr ο κ. Φωστηρόπουλος.

Κατά τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πέλλας, Κώστα Τσαβδαρίδη, όταν έφτασε η Αστυνομία στο νοσοκομείο, ο ασθενής με τους περισσότερους από τους Ρομά, είχε απομακρυνθεί από το χώρο. «Είχαν μείνει πίσω δύο – τρία άτομα. Δεν σημειώθηκε κάποιο επεισόδιο, παρά μόνο λεκτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ αυτών και των αστυνομικών κι έγιναν δύο προσαγωγές», αναφέρει στο ethnos.gr ο κ. Τσαβδαρίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι προσαγωγές το απόγευμα της Τετάρτης μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Οι δύο συλληφθέντες φέρονται ως γιοι του ασθενούς, ο οποίος αναζητείται.