Τρεις συλλήψεις πραγματοποίησε η Αστυνομία για το μεγάλο κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης που εξαρθρώθηκε σε Ελλάδα και Εκουαδόρ.

Πρόκειται για δύο Έλληνες και έναν Αλβανό, οι οποίοι κατηγορούνται ότι οργάνωσαν τη μεταφορά με ιστιοπλοϊκό σκάφος συνολικά 300 κιλών κοκαΐνης στην Αυστραλία.

Ο ένας από τους τρεις συλληφθέντες είναι γιος γνωστής αστρολόγου, ο δεύτερος είναι ιδιοκτήτης μάντρας αυτοκινήτων στο Κορωπί και ο τρίτος διατηρεί καφετέρια στην Αθήνα.

Οι συλληφθέντες φέρονται να χρηματοδότησαν με μεγάλο ποσό –άνω τους ενός εκατομμυρίου ευρώ- τη μεταφορά των ναρκωτικών. Ο Αλβανός που συνελήφθη στην Αθήνα φέρεται να ήταν υπεύθυνος για τις συνεννοήσεις του κυκλώματος με τους συνεργούς του στο εξωτερικό.

Η μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης εντοπίστηκε επιµελώς κρυµµένη σε κρύπτες σε ιστιοπλοϊκό στον Ισηµερινό, όπου οι αστυνοµικοί του Εκουαδόρ πέρασαν χειροπέδες σε άλλα έξι άτοµα.

 

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι για την εξάρθρωση του κυκλώματος ταξίδεψε στο Εκουαδόρ κλιμάκιο Ελλήνων αστυνομικών, έμπειρων σε θέματα δίωξης εμπόρων ναρκωτικών.

Το κέρδος που θα αποκόµιζαν τα µέλη του κυκλώµατος από την πώληση των 300 κιλών κοκαΐνης ανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ. Είναι ενδεικτικό ότι µόλις ένα γραµµάριο στην εγχώρια αγορά µπορεί να πουληθεί από 60 έως 100 ευρώ.

Πηγή: huffingtonpost.gr