Το 1983, για πρώτη φορά στα χρονικά βάσει νόμου, η γυναίκα μπορούσε να διατηρήσει το επώνυμο της μετά τον γάμο. Δεν ήταν πια υποχρεωμένη να παίρνει το όνομα του άντρα της. Ήταν ξεκάθαρα μια νίκη του φεμινιστικού κινήματος σε μια εποχή που το μοτίβο του ζευγαριού «άντρας δουλεύει – γυναίκα μένει στο σπίτι για δουλειές» ήταν αρκετά δημοφιλές.

H Σόνια Ζαχαράτου σε μια εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης των 80s είχε προβάλλει ένα γκάλοπ, όπου άντρες και γυναίκες έλεγαν τη γνώμη τους για το ζήτημα της διατήρησης του επώνυμου και για άλλες κατακτήσεις του σύγχρονου φεμινισμού. Άνθρωποι που σήμερα είτε βρίσκονται στη τρίτη ηλικία, είτε δεν βρίσκονται καν στη ζωή, εκφράζουν απόψεις για την αξία του γάμου που προκαλούν τρόμο.

Υπάρχει λόγος να παντρευτείς άμα δεν πάρεις το επώνυμο του άντρα σου; Τι τις θέλουμε αυτές τις «μοντερνιές» του φεμινισμού, αυτές τις παράξενες αλλαγές; Τι πρέπει να κάνουν τα νέα κορίτσια εκείνης της εποχής για να μη καταλήξουν να κάνουν «αγγαρείες στο νεροχύτη» σύμφωνα με όσα λέει μια ηλικιωμένη στο τέλος του video;

Αυτό που σήμερα δείχνει 38 ετών παλιό και ξεπερασμένο, στην πραγματικότητα είναι οι απόψεις ανθρώπων που θα μπορούσαν σήμερα να είναι γονείς ανθρώπων που έχουν ασκήσει ενδοοικογενειακή βία στις συντρόφους τους.

Δείτε όλο το παρακάτω απόσπασμα, μέχρι και την εμφάνιση της ηλικιωμένης, που αποτελεί το απόλυτο φεμινιστικό νοκ άουτ!