Η δικηγόρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Αμάλ Κλούνεϊ, μίλησε στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής βίας στον πόλεμο.

Μίλησε εξ ονόματος των γυναικών και των κοριτσιών Yazidi που υπέφεραν στα χέρια των ανδρών του Isis – συμπεριλαμβανομένης της νικήτριας Νόμπελ Ειρήνης Νάντια Μουράντ, η οποία σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας καθόταν δίπλα της.

Η Αμάλ έθιξε την πιθανότητα να χαρακτηριστεί ο βιασμός ως όπλο πολέμου. Σύμφωνα με την δημοσιογράφο Μελίσα Κερτ, μέσω του Twitter, η δικηγόρος αποκάλυψε στη συνάντηση ότι «η πελάτισσα και φίλη της Νάντια Μουράντ, θα αντάλλασσε το βραβείο Νόμπελ για την ειρήνη με την ευκαιρία να αντιμετωπίσει τους ISIS μαχητές που δολοφόνησαν την οικογένειά της και επανειλημμένα τη βίασαν».

Η Αμάλ για αυτή τη συνάντηση στα Κεντρικά των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, επέλεξε William Vintage Balenciaga του 1958, μαύρο μάλλινο φόρεμα του με ξύλινα κουμπιά. Ολοκλήρωσε το look της με nude ψηλοτάκουνα και ένα ζευγάρι μαύρα γυαλιά, που φορούσε κατά τη διάρκεια της εξόδου της από το κτήριο.

 

 

Πηγή: thetoc.gr