Το σήμα έφυγε από τη Γη προς τα πέρατα του Γαλαξία

Την πρώτη «διαγαλαξιακή πρεμιέρα» για τα μάτια των εξωγήινων και μόνο, διοργάνωσε η Amazon.

Η συνδρομητική πλατφόρμα Prime Video «διακτίνισε» το πρώτο επεισόδιο της σειράς Night Sky, σε μια εκπομπή ραδιοκυμάτων 360 μοιρών που φιλοδοξεί να φτάσει ως τα πέρατα του Γαλαξία (μετά από δεκάδες χιλιάδες χρόνια).

Η σειρά παρακολουθεί τη ζωή ενός ζευγαριού, της Irene και του Franklin York, που βλέπουν τη ζωή τους να ανατρέπεται όταν ανακαλύπτουν έναν μυστικό θάλαμο που οδηγεί σε έναν απόκοσμο, έρημο πλανήτη και ένας αινιγματικός νεαρός άνδρας εμφανίζεται στο προσκήνιο.

Σε αντίθεση με τα συνηθισμένα ραδιοκύματα που εκπέμπονται από επίγειους σταθμούς, λαμβάνονται και αναμεταδίδονται πίσω από δορυφόρους που περιφέρονται σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη, η συγκεκριμένη εκπομπή της σειράς επιστημονικής φαντασίας δεν θα αναμεταδόθηκε πίσω στη Γη και θα συνεχίσει να ταξιδεύει επ’ αόριστον προς τις μακρινές άκρες του σύμπαντός .

Σύμφωνα με την εταιρεία, θεωρητικά, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι οποιοδήποτε πλάσμα είναι ικανό να λαμβάνει δορυφορικά σήματα σε απόσταση 384.000 χιλιομέτρων (239.000 μιλίων) -η απόσταση από τη Γη έως τη Σελήνη- θα μπορούσε ενδεχομένως να συντονιστεί και να απολαύσει την εκπομπή.

Με αυτό τον τρόπο, το Prime Video έγινε η πρώτη υπηρεσία streaming που προέβαλε έργο της απευθείας στο διάστημα.

«Το Night Sky έχει να κάνει με την εκτίμηση τόσο του μαγικού όσο και του καθημερινού στον κόσμο», δήλωσε ο Vernon Sanders, επικεφαλής τηλεόρασης των Amazon Studios.

«Το να μπορούμε να μοιραστούμε αυτή την οδυνηρή ιστορία και τις εκπληκτικές ερμηνείες με όσους βρίσκονται στο ευρύτερο σύμπαν, μοιάζει με τον τέλειο τρόπο για να ξεκινήσει αυτή η σειρά».

 

 

Δείτε εδώ

Πηγή: lifo.gr