Στιγμιότυπο από τη χθεσινοβραδινή συνάντηση της συντονιστικής επιτροπής

 

Το «I can’t breathe» είναι μια πρωτοβουλία πολιτών της Κατερίνης ενάντια στη δυσωδία της πόλης, πολιτών που αποφάσισαν να προχωρήσουν στη συλλογή υπογραφών ώστε να σταματήσει το «μαρτύριο» που βιώνουν κάθε βράδυ, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, μη μπορώντας κυριολεκτικά να αναπνεύσουν εξαιτίας της έντονης δυσωδίας, που προέρχεται από τα λύματα που πέφτουν στην αντιπλημμυρική τάφρο.

Στην ιστοσελίδα της πρωτοβουλίας, μέσω της οποίας μπορείτε να συμμετέχετε στην ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών, αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Κάθε βράδυ, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες, μια ανυπόφορη δυσωδία διαχέεται στον αέρα σε μεγάλο μέρος της Κατερίνης που μας φυλακίζει στα σπίτια μας! Κι αν η οσμή δεν έχει εικόνα, η πιθανή πηγή της, έχει φωτογραφηθεί κατά καιρούς στην αντιπλημμυρική τάφρο της πόλης, με τα πιο μελανά χρώματα από επικίνδυνα απόβλητα που απορρίπτονται εκεί.

 

 

Εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, οι δυσμενείς συνέπειες στο περιβάλλον θα καταστούν μη αναστρέψιμες με συνέπειες στη δημόσια υγεία. Δεδομένου δε, ότι τα ρέματα με το ρυπογόνο φορτίο τους καταλήγουν στη θάλασσα, υπάρχει δικαιολογημένη ανησυχία για ζημία στον τουρισμό και αποθάρρυνση πιθανών μελλοντικών επενδυτών.

“I can’t breathe” είναι η απελπισμένη κραυγή για βοήθεια, απέναντι σε ένα σύστημα που μας “πνίγει”! Δεν θα ανεχτούμε να είμαστε όμηροι ιδιωτικών επιχειρήσεων και δημόσιων υπηρεσιών.

 

 

Δεν επιθυμούμε το κλείσιμο καμίας επιχείρησης. Επιθυμούμε, την πιστή εφαρμογή των νόμων του κράτους και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Αγωνιζόμαστε για μια λογική, άμεση και οριστική λύση!».

 

 

Να σημειωθεί πως ήδη οι υπογραφές έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τις 1.000 και ο αριθμός τους συνεχώς αυξάνεται.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα και να συμμετέχετε στη συλλογή υπογραφών κάνοντας κλικ ΕΔΩ.

Η συντονιστική επιτροπή αποτελείται από τους Νόπη Βαρυτιμίδου, Βίκυ Ζάχου, Σημέλα Ελευθεριάδου, Κική Ευμορφίδου, Πόπη Παναγιωτίδου, Αλέκο Σιδηρόπουλο, Susan Plioti Sidiropoulos και Κωνσταντίνο Χατζηιωαννίδη. Ανθρώπους που κατοικούν στα Ευαγγελικά και πέριξ του Ιερού Ναού Αγίας Άννας και οι οποίοι ξεκίνησαν την πρωτοβουλία αφού σχεδόν καθημερινά βιώνουν σε μεγάλο βαθμό τη δυσωδία που «πλανάται» στην πόλη.

 

Στιγμιότυπο από τη χθεσινοβραδινή συνάντηση της συντονιστικής επιτροπής