Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα, σε σχέση με την επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Πιερίας, που αφορούν στην παράνομη έκδοση αδειών οδήγησης, ως επαγγελματικό σωματείο καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε είδους τέτοια φαινόμενα, από όπου και αν προέρχονται.

Συγχαίρουμε την ΕΛ.ΑΣ. για κάθε ενέργεια, με την οποία προασπίζει το δημόσιο συμφέρον, το οποίο στην υπό κρίση περίπτωση είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την οδική ασφάλεια.

Ως σωματείο υιοθετούμε τις αναφορές ενώπιον των αρμοδίων αρχών από τους πολίτες για αθέμιτες πρακτικές που υποπίπτουν στην αντίληψή τους και αφορούν είτε σε ιδιώτες εκπαιδευτές οδηγών είτε σε δημόσιους λειτουργούς, στο πλαίσιο διαφάνειας και εύρυθμης λειτουργίας του τομέα της εκπαίδευσης οδηγών, ως τμήμα της κοινωνίας.

Βασική επιδίωξη του σωματείου μας είναι να εκλείψουν τέτοιου είδους φαινόμενα και να αποδοθούν ευθύνες στους πραγματικά εμπλεκόμενους.

Σεβόμενοι το τεκμήριο της αθωότητας, θα αναμένουμε την κρίση της Δικαιοσύνης για την εν λόγω υπόθεση.

Η δημιουργία κλίματος εντυπώσεων και γενίκευσης αδικεί τόσο τους ιδιοκτήτες Σχολών Οδήγησης και εκπαιδευτές Οδηγών, όσο και τους δημοσίους υπαλλήλους των σχετικών υπηρεσιών, η πλειοψηφία των οποίων ανταποκρίνεται ευσυνείδητα και με συνέπεια στο λειτούργημά τους.

Μετά τιμής

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                 Ο Γ. Γραμματέας
Ιωάννης Παναγιωτίδης             Ευάγγελος Α. Οικονόμου