Το 85% του ρυζιού στην Ελλάδα είναι παραγμένο στην Κεντρική Μακεδονία. Μόνον στην περιοχή της Χαλάστρας Θεσσαλονίκης υπάρχουν 180.000 – 200.000 στρ. και η ετήσια παραγωγή φτάνει σε ισάριθμους τόνους, αφού η απόδοση είναι περίπου 1000 κιλά/στρ.

Το υπόλοιπο 25% καλύπτεται από τις καλλιέργειες ρυζιού στις Σέρρες και την Ημαθία, όπου σπέρνονται 35.000 στρ.

Αναλυτικότερα λοιπόν, οι εκτάσεις ρυζιού που καλλιεργούνται στην Ελλάδα έχουν ως εξής: Στον νομό Θεσσαλονίκης 180.000-200.000 στρ., όπως προαναφέρθηκε. Στην Ημαθία 20.000 στρ., στις Σέρρες 15.000 στρ., στην Αιτωλοακαρνανία 10.000 στρ., στη Λαμία 10.000 στρ., στην Καβάλα 10.000 στρ., στον Έβρο 6.000-7.000 στρ., στην Πιερία 5.000-6.000 στρ. και τέλος στην Πέλλα περίπου 1.000-2.000 στρέμματα. Και βέβαια θα πρέπει να αναφερθεί πως τα Ελληνικά παραγόμενα ρύζια είναι ποιοτικότερα της Ασίας, κάτι που σίγουρα δεν είναι γνωστό στους περισσότερους από εμάς και το οποίο πρέπει να το έχουμε υπόψη μας ως καταναλωτές του εν λόγω προϊόντος από εδώ και εμπρός…

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΜΠΟΝΙΔΗΣ