Στο συμβολικό άνοιγμα των διοδίων στα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει σήμερα το απόγευμα η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης.

Η ΛΑΕ καλεί τον κόσμο «να υψώσει αντιστάσεις, να ανασυγκροτήσει ένα μαζικό, δυναμικό, κοινωνικό κίνημα ενάντια στα διόδια, και να ανατρέψει τις μνημονιακές πολιτικές, οι οποίες μας στερούν ακόμη και το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υλοποιώντας τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης, καθώς και το ξεπούλημα της Εγνατίας Οδού με όρους πλήρους υποταγής στα συμφέροντα των επίδοξων αγοραστών, αυξάνει δραματικά, από 1/1/2019, τις τιμές των διοδίων που υπάρχουν ή πρόκειται να εγκατασταθούν στην Εγνατία Οδό, ενώ παράλληλα καθορίζει 68 διόδια κατά μήκος και παραπλεύρως της. Συγκεκριμένα, η χιλιομετρική χρέωση για διέλευση από την Εγνατία Οδό, από 0,03 ευρώ/χιλ-τρο που είναι σήμερα, γίνεται 0,05 ευρώ/χιλ-τρο, δηλαδή αυξάνεται κατά 60%. Τα δε διόδια των Μαλγάρων, σύμφωνα με την ΚΥΑ, θα αυξηθούν κατά 150%, δηλαδή από 1,20 ευρώ, θα εκτοξευθούν στα 2,98 ευρώ!!!

Επιπλέον, προχθές αδειοδότησε 4 παράπλευρα διόδια, αναγκάζοντας όλους τους οδηγούς να χρησιμοποιούν την Εγνατία Οδό, ακόμη και τους κατοίκους των γύρω περιοχών, οι οποίοι δε θα μπορούν να πηγαίνουν ούτε στις δουλειές τους χωρίς να πληρώνουν διόδια. Η Λαϊκή Ενότητα Α΄ Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 8 Ιούλη, στις 7.00΄μ.μ. θα ανοίξει συμβολικά τα διόδια των Μαλγάρων, καλώντας όλο τον κόσμο να υψώσει αντιστάσεις, να ανασυγκροτήσει ένα μαζικό, δυναμικό, κοινωνικό κίνημα ενάντια στα διόδια, και να ανατρέψει τις μνημονιακές πολιτικές, οι οποίες μας στερούν ακόμη και το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης».

(Η φωτογραφία είναι από την προηγούμενη κινητοποίηση της ΛΑΕ στα διόδια των Μαλγάρων)