ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΑΝΤΕΣ 

Σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης τελέστηκε το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου (15/04) η Εξόδιος Ακολουθία της μακαριστής Αρσενίας Μοναχής, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Μακρυρράχης, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, ο οποίος και εκφώνησε τον επικήδειο λόγο.

Η Μοναχή Αρσενία εκοιμήθη τη Μεγάλη Παρασκευή, την ώρα της Ακολουθίας του Επιταφίου, σε νεαρή ηλικία. Τις τελευταίες ημέρες ήταν κλινήρης, εξαιτίας προβλημάτων υγείας.  Την Ιερά Μονή Μακρυρράχης διακόνησε για λίγους μήνες, ωστόσο άφησε ισχυρό  πνευματικό αποτύπωμα.

Βαθιά  συγκινημένη, κατά την τέλεση της εξοδίου ακολουθίας, η Ηγουμένη της Μονής Γερόντισσά Ιωάννα, καθώς και όλη η αδελφότητα που διακονεί το ιστορικό Μοναστήρι της Πιερίας.

Συγκλονισμένοι από την πρόωρη απώλεια της αγαπημένης τους Αρσενίας και οι κατά σάρκα συγγενείς της, που βρέθηκαν από πόλη της Βορείου Ελλάδος στο Μοναστήρι της Παναγίας Μακρυρράχης για να την αποχαιρετήσουν.

Στην Ακολουθία παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Χρήστος Καθάριος, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Παλαιόστανης κ. Καραμήτρος και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Κολινδρού Θωμάς Σολοποτιάς.

Στη συγκινητική ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος αναφέρθηκε στο σύντομο βίο της μοναχικής ασκήσεως της εκλιπούσης στο Μοναστήρι της Μακρυρράχης και εξέφρασε την κατ’ άνθρωπον θλίψη για την εκδημία της:

«Είμαστε σήμερα εδώ προκειμένου να εκπληρώσουμε ένα κοινό ανθρώπινο καθήκον, όπως είναι η εκδημία ενός προσφιλούς μας προσώπου. Η αδελφή Αρσενία, μπορεί προσφάτως να εντάχθηκε στην αδελφότητα της ιστορικής αυτής Μονής, αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως άφησε ισχυρό πνευματικό αποτύπωμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΒΙΝΤΕΟ: Απόσπασμα από τον επικήδειο λόγο του ΄Μητροπολίτη Κίτρους:

 

Εικόνες από την Εξόδιο Ακολουθία: