Πρώτη γλώσσα που επελέγη τα Hokkien

Η Meta ανακοίνωσε πως ανέπτυξε το πρώτο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης το οποίο έχει τη δυνατότητα να μεταφράσει μία προφορική γλώσσα.

Γίνεται λόγος για τα Hokkien, προφορική γλώσσα που χρησιμοποιούν κυρίως οι Κινέζοι της διασποράς και μία από τις εθνικές γλώσσες της Ταϊβάν.

Στόχος της εταιρείας, όπως αναφέρεται στο σχετικό ενημερωτικό σημείωμα, είναι να «καταρρίψει τους γλωσσικούς φραγμούς και να οικοδομήσει έναν κόσμο ενωμένο μέσω της γλώσσας».

Τα περισσότερα υπάρχοντα μοντέλα επικεντρώνονται, κατά κύριο λόγο, σε γραπτές γλώσσες αλλά υπάρχουν χιλιάδες άλλες, όπως τα Hokkien που χρησιμοποιούνται μόνο προφορικά. Ο μεταφραστής ομιλίας της Meta είναι ο πρώτος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί κυρίως για μια προφορική γλώσσα.

Πρόκειται για έργο του Universal Speech Translator (UST) της εταιρείας, που προχωρά τομές στη μετάφραση, ανεξαρτήτως του ένα η γλώσσα είναι γραπτή ή προφορική. Η έρευνα είναι ακόμα σε προκαταρκτικό σημείο, αλλά θεωρείται ως καλό βήμα για μελλοντικές επιτυχίες.

Η μόνη επιλογή που δίνει ο μεταφραστής, προς το παρόν, είναι μεταξύ Hokkien και Αγγλικών, αλλά η Meta επισημαίνει πως οι δυνατότητες είναι ατελείωτες.

 

 

Πηγή: lifo.gr