«Πρόκειται για ψυχαγωγία» εξήγησε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Η Meta, η μητρική εταιρεία του Facebook, ανακοίνωσε πως θα χρησιμοποιεί νέα chatbots στο Messenger, τα οποία θα έχουν «προσωπικότητα» και θα είναι εξειδικευμένα σε διάφορα θέματα, όπως διακοπές, μαγείρεμα ή αθλητισμός.

Η απόφαση της Meta είναι η τελευταία, σε μία σειρά από προσπάθειες των τεχνολογικών κολοσσών να παράγουν πιο ακριβή και εξατομικευμένη τεχνητή νοημοσύνη – τώρα και σε chatbot.

Στην Καλιφόρνια, κατά τη διάρκεια της πρώτης εκδήλωσης που διοργάνωση η Meta μετά τον κορωνοϊό, ο επικεφαλής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, σημείωσε πως «ήταν μία υπέροχη χρονιά για την AI».

Η εταιρεία έχει ονομάσει το κύριο chatbot της “Meta AI” και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το app ανταλλαγής μηνυμάτων. Για παράδειγμα, οι χρήστες μπορούν να ρωτήσουν ό,τι επιθυμούν «για να επιλύσουν διαφορές» ή να λάβουν απαντήσεις για θέματα που τους απασχολούν.

Αρκετές διασημότητες έχουν «δανείσει» την προσωπικότητά τους σε διαφορετικά chatbots, μεταξύ των οποίων ο Snoop Dogg και η Kendall Jenner.

Στην προκειμένη, και σύμφωνα με τη Meta, ο πρώην αθλητής του NFL Tom Brady θα συμμετάσχει στην προσπάθεια. Ο χαρακτήρας του θα ονομαστεί “Bru” και θα αναλάβει, φυσικά, ζητήματα που άπτονται του αθλητισμού. Ο YouTuber MrBeast, πάλι, θα είναι ο “Zach”, ένας μεγάλος αδελφός που θα «αναλάβει να σας περιπαίζει».

Η ιδέα, όπως εξηγούν από την εταιρεία, είναι να έχει περισσότερες λειτουργίες από το να απαντά, απλώς, σε ερωτήσεις. «Δεν θα υπάρχει για να απαντά σε ερωτήματα, πρόκειται για ψυχαγωγία» εξήγησε ο Ζούκερμπεργκ.

Ωστόσο, παραδέχθηκε πως «υπάρχουν ακόμη περιορισμοί» σχετικά με τα θέματα στα οποία μπορούν να απαντήσουν.

Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη τις επόμενες μέρες, αρχικά μόνο στις ΗΠΑ.

Η ανακοίνωση της Meta ήρθε την ίδια ημέρα που η OpenAI, δημιουργός του ChatGPT που υποστηρίζεται από τη Microsoft, επιβεβαίωσε ότι το chatbot της μπορεί πλέον να κάνει περιήγηση στο διαδίκτυο και να παρέχει όλες τις νέες πληροφορίες. Έως και τώρα, βασιζόταν απλώς στα στοιχεία που διέθετε.

 

 

Με πληροφορίες από BBC

Πηγή:lifo.gr