Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ. Το νέο κύμα κακοκαιρίας που θα χτυπήσει την χώρα μας λέγεται Άριελ.

Η κακοκαιρία Άριελ που οφείλεται σε βαρομετρικό χαμηλό στη νότια Ιταλία, κινείται ανατολικά βορειοανατολικά και προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τα τοπικά μεγάλα ύψη βροχής, τις μεγάλες ραγδαιότητες βροχόπτωσης, τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα και τους θυελλώδεις νοτιάδες 7 με 8 μποφόρ. Η κακοκαιρία θα διαρκέσει από σήμερα τη νύχτα (Τρίτη 29-11-2022) έως και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022). Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα ισχυρά στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και στα βορειότερα τμήματα της Θεσσαλίας.

Στις επικίνδυνες περιοχές η Πιερία

Σύμφωνα με το Weather Analysis Greece,  στις περιοχές Επικινδυνότητας, τοποθετούνται η Πιερία και η Ημαθία, περιοχές στις οποίες φαίνεται να πέφτει πολύ νερό το επόμενο 48άωρο. Η μέση τιμή που αποδίδουν τα περισσότερα δεδομένα, είναι 100-150 λίτρα νερού ανά τετραγωνικό. Στην ίδια κατηγορία, βρίσκεται και ο Στρυμωνικός και η ανατολική Χαλκιδική, όπου και εδώ, αναμένονται παρόμοιες επιδόσεις. Το καλό είναι οτι φαίνεται μια ομοιόμορφη χρονική κατανομή, δηλαδή το νερό αυτό θα πέσει σε 2 μέρες, αλλά είναι τόσο ώστε να βάλει σε επαγρύπνηση, περιοχές με γνωστό ιστορικό, ευαίσθητο σε μεγάλες βροχές. Όσοι δραστηριοποιείστε στα παραπάνω τμήματα, μετακινείστε με προσοχή από αύριο, ιδιαίτερα σε επαρχιακά και ορεινά δίκτυα, ιρλανδικές διαβάσεις κτλ.