Συγκέντρωσε τα βλέμματα

Μερικές φορές και οι αετοί πετούν με εμπορικές πτήσεις. Κάτι που διαπίστωσαν από πρώτο χέρι επιβάτες που βρίσκονται στο αεροδρόμιο Σάρλοτ Ντάγκλας, στη Βόρεια Καρολίνα.

Πολλοί έμειναν έκπληκτοι όταν είδαν έναν φαλακρό αετό, που καθόταν στο χέρι του εκπαιδευτή του, να περνά από τον έλεγχο του αεροδρομίου.

Ο ασυνήθιστος επιβάτης ήταν ο Κλαρκ, του World Bird Sanctuary, σύμφωνα με ανάρτηση της υπηρεσίας Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ.

«Η αεροπορική εταιρεία του μας ενημέρωσε και ελέγξαμε τον ίδιο και τον εκπαιδευτή του», ανέφερε η υπηρεσία. «Ο Κλαρκ είναι εκπαιδευμένος να ανοίγει τα φτερά του και μάλιστα έκανε φιγούρα για λίγο κατά τη διάρκεια του ελέγχου», συμπλήρωσε.

 

Επίσης, ανάρτησε βίντεο, στο οποίο ο φαλακρός αετός επιδεικνύει το εντυπωσιακό άνοιγμα των φτερών του.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη CNN (@cnn)

Ο Κλαρκ επέστρεφε στο σπίτι του έπειτα από ταξίδι στο High Point University. Εκεί, πέταξε πάνω από τα κεφάλια των 1.600 πρωτοετών, σε τελετή που έγινε, ανέφερε το πανεπιστήμιο σε ανάρτηση στο Twitter.

Το World Bird Sanctuary, στο Μιζούρι, όπου ζει ο εν λόγω αετός, φροντίζει πάνω από 200 ζώα. Στην κλινική του καταφυγίου οι ειδικοί φροντίζουν τραυματισμένα πτηνά, ενώ άλλα φιλοξενούνται μόνιμα, καθώς- όπως ο Κλαρκ- δεν μπορούν να επιστρέψουν στη φύση.

Ο Κλαρκ γεννήθηκε στο καταφύγιο στο πλαίσιο προγράμματος για την απελευθέρωση φαλακρών αετών στη φύση, καθώς τότε το είδος απειλούνταν με εξαφάνιση. Όμως, γεννήθηκε με πρόβλημα στα πόδια, κάτι που σήμαινε ότι δεν μπορούσε να αφεθεί ελεύθερος, σύμφωνα με το καταφύγιο. Έτσι, έγινε ένας από τους «ιπτάμενους πρεσβευτές» του και ταξιδεύει σε όλες τις ΗΠΑ, κάνοντας σε διάφορες εκδηλώσεις.

 

 

Με πληροφορίες από CNN

Πηγή: lifo.gr