«Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν θέση στην εκκλησία».

«Δεν περίμενα ποτέ ένας εκπρόσωπος του Θεού να βγάλει τόσο μίσος και τόση κακία» δηλώνει η τρανς γυναίκα η οποία εκδιώχθηκε από συσσίτιο στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου στην Καλλιθέα και δέχθηκε χυδαία φραστική επίθεση από τον ιερέα του, λόγω της ταυτότητάς της.

Η Ιωάννα μίλησε στην ΕΡΤ σχολιάζοντας πως ήταν «πάρα, πάρα, πάρα πολύ άσχημο» αυτό που βίωσε.

«Δεν σας κρύβω ότι στην αρχή, στον χώρο που μου συνέβη, με συγκλόνισε» είπε η Ιωάννα, επισημαίνοντας πως θα ήταν σύνηθες για εκείνη για δεχθεί ρατσιστική επίθεση στον δρόμο, αλλά όχι στον οίκο του Θεού.

«Όταν πηγαίνεις στον οίκο του Θεού, θέλεις να λάβεις αγάπη, μία καλή κουβέντα, στοργή και φαγητό. Ό,τι πρεσβεύει ο λόγος του Θεού».

Εξήγησε πως είχε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να πάρει το συσσίτιο, αυτό, όμως, φάνηκε να μην ενδιαφέρει τον ιερωμένο.

«Εγώ θεωρώ αυτόν τον άνθρωπο επικίνδυνο για την εκκλησία» τόνισε η Ιωάννα, συμπληρώνοντας πως εάν στη θέση της ήταν ένα νέο παιδί που είχε «εκδιωχθεί από τους γονείς του, ήταν κατατρεγμένο» τότε «μπορεί να αυτοκτονούσε, να έβγαινε στον δρόμο».

«Το ψυχολογικό πρόβλημα θα ήταν τρομερό για την πορεία του».

«Αυτοί οι άνθρωπο δεν έχουν θέση στην εκκλησία» επανέλαβε, επισημαίνοντας πως οι ναοί είναι χώρος αγάπης.

Ζήτησε, τέλος, «να αντικατασταθεί» ο κληρικός. «Όταν φτάνεις 70 ετών και δείχνεις μόνο μίσος. Μου είναι δυσνόητο».

Η δικηγόρος της Ιωάννας, Αγγελική Σουγλέ, έχει καταθέσει υπόμνημα στο πειθαρχικό όργανο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών το οποίο θα συγκληθεί προκειμένου να συζητήσει την επίθεση.

«Έχω μιλήσει με τον Πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών που είναι υπεύθυνος για τις νομικές υπηρεσίες. Την Τρίτη πήγα και κατέθεσα υπόμνημα στο οποίο αναφέρω όλα τα γεγονότα και εισφέρω τα στοιχεία υπόψιν του Πειθαρχικού γιατί θέλουμε να εμπλακούμε κι εμείς σε αυτή τη διαδικασία» ανέφερε, στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», η δικηγόρος.

«Στην αναφορά μας εκτός από τον συγκεκριμένο ιερέα, αναφερόμαστε και στους υπόλοιπους ιερείς του ναού κι αυτό γιατί ήταν παρόντες στο περιστατικό και δεν είπαν το παραμικρό. Το περιστατικό από το οποίο υπάρχει και το βιντεοσκοπημένο υλικό έχει συμβεί στο γραφείο των ιερέων και κανένας δεν αντέδρασε, αλλά και κανένας εδώ και δυο εβδομάδες δεν ήρθε σε επαφή μαζί μας να ρωτήσει αν η γυναίκα αυτή έχει να φάει ή αν είναι καλά. Κανένας δεν έχει ζητήσει συγγνώμη, αντιθέτως υποστηρίζουν ότι λέμε ψέματα και πως αυτό θα φανεί. Από τα στοιχεία και το βίντεο μόνο ψέματα δεν λέμε» συμπλήρωσε.

 

Πηγή: lifo.gr