Την δική του εκδοχή για την προστασία από τον κορωνοϊό δίνει ένα ιερομόναχος στην Κοζάνη. Με ένα αναρτημένο πανό έξω από το ναό της Μονής, οι επισκέπτες ενημερώνονται ότι απαγορεύεται η χρήση μάσκας…

Ηγούμενος στο μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής στην Εορδαία του νομού Κοζάνης απαγορεύει στους πιστούς να φοράνε μάσκα μέσα στο μοναστήρι.

Μάλιστα, απ’ έξω έχουν αναρτηθεί δύο πανό με πρωτοβουλία του Ηγουμένου, τα οποία αναγράφουν: “Απαγορεύεται η χρήση μάσκας εντός της Ιεράς Μονής” και “Μάσκα φορούν οι ληστές και όχι οι χριστιανοί”.

Ο συγκεκριμένος Ηγούμενος, ο Γέροντας Μάξιμος, ισχυρίζεται πως δεν προτρέπει τους πιστούς να μην φοράνε μάσκα εκτός εκκλησίας, αλλά μόνο μέσα στο μοναστήρι, διότι εκεί ισχύουν οι νόμοι της εκκλησίας.

«Η Μονή διοικείται με νόμους εκκλησιαστικούς και όχι πολιτικούς. Αν εγώ έλεγα να μην πηγαίνετε στα σούπερ μάρκετ με μάσκες, εκεί θα επενέβαινα στους νόμους της πολιτείας. Για τη Μονή έχουμε κάθε δικαίωμα να ενεργούμε όπως μας λέει ο Θεός. Εγώ πάντως είμαι εδώ και ας έρθουν να μου κόψουν το κεφάλι. Εγώ τον Θεό φοβούμαι, όχι τους ανθρώπους. Μάσκες μέσα στην εκκλησία δεν επιτρέπονται», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ηγούμενος.

Πηγή:megatv.com