Την ικανοποίησή του για την παρέμβαση εισαγγελέα για τα fake news αντιεμβολιαστών ρασοφόρων του Αγίου Όρους εμφανίστηκε ο αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου του Άθω, επισημαίνοντας ωστόσο πως είχε προβεί προ μηνών σε σχετικές καταγγελίες, ζητώντας αυτοί οι άνθρωποι να μη μένουν στο απυρόβλητο.

«Είναι παρήγορο που έγινε η παρέμβαση εισαγγελέα για τα fake news μοναχών, παρήγορο που παρεμβαίνουν οι αρχές, θα ήταν ακόμα πιο παρήγορο να είχα παρέμβει και νωρίτερα, εμείς έχουμε κάνει προ μηνών την καταγγελία που έκανα δημόσια» επισήμανε.

Πριν από αυτό, διευκρίνισε ο κ. Βαρθολομαίος, το διαδίκτυο είναι δημόσιο και μάλιστα οι υπεύθυνοι, για αυτό λέγονται υπεύθυνοι έχουν ορίσει υπευθύνους να παρακολουθούν και να ενημερώνουν.

Ερωτηθείς για τους εμβολιασμούς στο Άγιον Όρος ο ηγούμενος σχολίασε ότι «είμαστε 23 στη μονή μας, όλοι εμβολιασμένοι». Πρόσθεσε δε ότι «απ’ ότι ακούω ήδη έχουν ζητήσει πάρα πολλοί να κάνουν την 1η δόση, όχι μόνο την 3η δόση, και με το φόβο των τελευταίων ημερών και όσα ακούγονται γύρω μας και χαίρομαι όχι γιατί φοβούνται οι άνθρωποι και πάνε να κάνουν το εμβόλιο, αλλά παρακινούνται πλέον για το αυτονόητο».

Ο κ. Βαρθολομαίος κατήγγειλε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ότι κάποιοι στην ιερά κοινότητα χρησιμοποιούν την ιδιότητα του πνευματικού και κατευθύνουν τους ανθρώπους επιβάλλοντάς τους αυτό που θέλουν να ακολουθήσουν γιατί «έτσι πρέπει».

«Εκμεταλλεύονται την ιδιότητα τους και το Άγιον Όρος και εμπλέκουν και την πίστη. Εγώ ως πνευματικός όταν θα έρθει να μού εξομολογηθεί κάποιος το πρόβλημα την αμαρτία του, οτιδήποτε, εγώ ως πνευματικός έχω κόκκινες γραμμές, μέχρι εκεί, δεν μπορώ να τις ξεπεράσω θα τον συμβουλέψω αλλά μέχρι εκεί δεν μπορώ να του επιβάλλω» ξεκαθάρισε.

Δήλωσε ότι μέχρι στιγμής έχει λάβει θαρραλέα μηνύματα για τη στάση του δεν έχει ακούσει μέχρι στιγμής κάτι αρνητικό αλλά «τα αρνητικά θα ακουστούν από τους ίδιους που όπως λέει ο λαός έχουν τη μύγα και μυγιάζονται».

«Στα θέματα πανδημίας και των μέτρων υπάρχει άψογη συνεργασία της πολιτικής διοίκησης με την ιερά κοινότητα του Αγίου Όρους συνέβαλλε και στον εμβολιασμό και στην τήρηση των μέτρων και στην προστασία των μονών. Υπάρχουν άνθρωποι όμως που παρακινούν τον κόσμο, και μοναχούς και κόσμο εκτός Αγίου Όρους, να μην εμβολιάζονται. Γίνονται συζητήσεις να μην παρακινούν αλλά το θέμα είναι ότι μένουν στο απυρόβλητο αυτοί οι άνθρωποι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Σκοπός δικός μου δεν είναι να βγω, περάν από το πρέπει να καταγγείλω αυτούς που προκαλούν το πρόβλημα και την αίτια, αλλά σκοπός μου είναι να παρακινήσουμε τους ανθρώπους, ιδίως τους ανυποψίαστους που παρασύρονται από αυτούς να σκεφθούν απλά και λογικά για το αυτονόητο» τόνισε ο αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος.

 

Πηγή:in.gr