Μαθητές και μαθήτριες εκπαιδεύονται στη διαχείριση κρίσεων σε ημερίδα του δήμου Νεάπολης-Συκεών 

για την ενδυνάμωση του σχολικού περιβάλλοντος 

♦ Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης και το τμήμα Απασχόλησης Επαγγελματικού προσανατολισμού Εθελοντισμού και Προαγωγής Υγείας του δήμου.

♦ Τις γνώσεις και την εμπειρία τους θα μεταφέρουν στους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Νεάπολης όπου θα πραγματοποιηθεί η ημερίδα και τα μέλη της εθελοντικής ομάδας «Έλληνες Διασώστες».

Οι κρίσεις και οι φυσικές καταστροφές που σημειώνονται όλο και συχνότερα τα τελευταία χρόνια αναδεικνύουν τη σημασία της εκπαίδευσης στην αντιμετώπισή τους.

Με το σκεπτικό αυτό και με στόχο την ενδυνάμωση του σχολικού περιβάλλοντος η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης και το τμήμα Απασχόλησης, Επαγγελματικού προσανατολισμού, Εθελοντισμού και Προαγωγής της υγείας του δήμου Νεάπολης- Συκεών διοργανώνουν ημερίδα για το ρόλο των μαθητών στη διαχείριση κρίσεων.

 Η ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου στο 1ο ΕΠΑΛ Νεάπολης, είναι ενταγμένη στο πλαίσιο της εξωστρέφειας που σταθερά καλλιεργεί ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και στα θέματα παιδείας.

Κατά τη διάρκειά της μέλη της εθελοντικής διασωστικής ομάδας «Έλληνες Διασώστες» θα παρουσιάσουν τρόπους διαχείρισης κρίσεων και φυσικών καταστροφών.

Προκειμένου μάλιστα να υπάρξει άμεση σύνδεση της θεωρίας με την πράξη η δράση θα ολοκληρωθεί με άσκηση σεισμού μέσα στο 1ο ΕΠΑΛ Νεάπολης. 

Ακολουθεί το πρόγραμμα της ημερίδας που θα αρχίσει στις 11:00 πμ με χαιρετισμό του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη και θα ολοκληρωθεί στις 14:00 μμ.

 

Αφίσα Ημερίδας Διαχείρισης Κρίσεων

(Δελτίο Τύπου)