Μετά τις διώξεις για δεκάδες κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση και εμπορία ανθρώπων, ο 63χρονος πρώην προπονητής της ομάδας γυμναστικής γυναικών Ολυμπιακών Αγώνων των ΗΠΑ, Τζον Γκέντερτ, έβαλε τέλος στη ζωή του.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το BBC, ο Γκέντερτ αντιμετώπιζε 24 κατηγορίες για τα κακουργήματα λεκτικής, σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης εναντίον πολλών νεαρών γυναικών.

Δύο από τις κατηγορίες αφορούσαν σεξουαλική επίθεση σε ανήλικο κορίτσι.

Επίση, αντιμετώπιζε άλλες 14 κατηγορίες για εμπορία ανθρώπων και για υποβολή «των αθλητών του σε καταναγκαστική εργασία ή υπηρεσίες υπό ακραίες συνθήκες κατά τις οποίες προκλήθηκαν τραυματισμοί και βλάβες».

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο Γκέντερτ «αγνόησε τους τραυματισμούς που του είχαν αναφερθεί από τα θύματα και χρησιμοποίησε τον εξαναγκασμό, τον εκφοβισμό, τις απειλές και τη σωματική δύναμη για να τους κάνει να ανταποκριθούν στο επίπεδο που περίμενε».

Ο Γκέντερτ υπήρξε επικεφαλής της ομάδας γυμναστικής γυναικών των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 και συνεργάστηκε στενά με τον γιατρό της ομάδας Λάρι Νασάρ, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση έως 300 ετών το 2018 για κακοποίηση περισσότερων από 250 κοριτσιών.

Αναμενόταν να παραδοθεί την Πέμπτη το απόγευμα αλλά δεν εμφανίστηκε, ανακοίνωσε το γραφείο του γενικού εισαγγελέα.

 

 

Πηγή: dikaiologitika.gr