Νεκρός και ο δράστης, που εξουδετερώθηκε – Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης (τοπική ώρα) στις εγκαταστάσεις εταιρείας σιδηροδρόμων, στη διάρκεια συνεδρίασης συνδικάτων

Πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν, συμπεριλαμβανομένου ενός ένοπλου, σε ένα περιστατικό με πυροβολισμούς σε χώρο σιδηροδρομικής εγκατάστασης, κοντά στο αεροδρόμιο του Σαν Χοσέ της βόρειας Καλιφόρνιας, την Τετάρτη το πρωί, δήλωσαν αξιωματούχοι της περιοχής.

Τοπικά μέσα ανέφεραν ότι «πολλά άτομα» είναι νεκρά, συμπεριλαμβανομένου του σκοπευτή,.

Οι νεκροί είναι τουλάχιστον επτά, μεταξύ τους και υπάλληλοι της σιδηροδρομικής εταιρείας, σύμφωνα με όσα ανέφεραν πηγές στο κανάλι KPIX 5, ενώ η αστυνομία διεξάγει έρευνα για εκρηκτικό μηχανισμό, που πιθανόν να είχε τοποθετήσει ο δράστης στο σημείο.

«Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω τον ακριβή αριθμό νεκρών και τραυματισμένων, αλλά θα σας πω ότι είναι πολλοί οι τραυματισμοί και οι θάνατοι σε αυτήν την περίπτωση», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, στην αρχική ενημέρωση.

Το Γραφείο του Σερίφη της Κομητείας της Σάντα Κλάρα ανέφερε στο Twitter πως αστυνομικοί βρέθηκαν γύρω στις 7 το πρωί «στη σκηνή για να ερευνήσουν μια ενεργή κατάσταση πυροβολισμών» κοντά στη λεωφόρο West Younger, όπου βρίσκεται η εγκατάσταση εταιρείας σιδηροδρόμων.

«Ο δράστης δεν αποτελεί, πλέον, απειλή και η εγκατάσταση έχει εκκενωθεί» ανέφερε ο δήμαρχος του Σαν Χοσέ, Σαμ Λικιάρντο.

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε πως οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν στη διάρκεια μιας συνεδρίασης συνδικάτων.

Η εταιρεία VTA στην οποία σημειώθηκε το αιματηρό περιστατικό, λειτουργεί τρεις σιδηροδρομικές γραμμές, διαχειρίζεται, επίσης, 70 γραμμές λεωφορείων στην περιοχή και απασχολεί προσωπικό 2.000 ατόμων.

 

Πηγή: protothema.gr