Την 1η Οκτωβρίου, η Ντόροθι Χόφνερ είχε κάνει ελεύθερη πτώση, πηδώντας από αεροσκάφος κάτι που θα την έβαζε στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, ως το γηραιότερο άτομο που πραγματοποίησε ποτέ ελεύθερη πτώση.

Στη θλίψη βυθίστηκε το Σικάγο καθώς πέθανε σε ηλικία 104 ετών η Ντόροθι Χόφνερ, η υπερήλικας που είχε τραβήξει πάνω της, τα βλέμματα όλου του κόσμου στις αρχές Οκτωβρίου όταν είχε καταρρίψει το ρεκόρ Γκίνες, ως το γηραιότερο άτομο που έκανε ποτέ ελεύθερη πτώση από αεροσκάφος.

Όπως δήλωσε ο στενός φίλος της Χόφνερ, ο Τζο Κόνταντ, η 104χρονη εντοπίστηκε νεκρή το πρωί της Δευτέρας από το προσωπικό της κοινότητας ηλικιωμένων Brookdale Lake View. Ο Κόνταντ, ο οποίος είναι νοσοκόμος, ανέφερε ότι η Χόφνερ όπως φαίνεται πέθανε στον ύπνο της.

Ο Κόνταντ που αποκαλούσε τη Ντόροθι Χόφνερ «γιαγιά» μετά από δική της απαίτηση, την είχε γνωρίσει αρκετά χρόνια πριν κι ενώ εργαζόταν ως φροντιστής ενός άλλου κατοίκου στην κοινότητα ηλικιωμένων. Μάλιστα είχε εκπλαγεί από την ενέργεια της και για το γεγονός ότι παρέμενε διανοητικά οξύς.

«Ήταν ακούραστη. Συνέχιζε να προχωράει. Δεν ήταν κάποια που θα έπαιρνε έναν υπνάκο το απόγευμα, ή δεν εμφανιζόταν σε κάποια εκδήλωση, στο βραδινό και σε οτιδήποτε άλλο», είπε την Τρίτη ο Κόνταντ σύμφωνα με το Associated Press.

Έκανε ελεύθερη πτώση σε ηλικία 104 ετών
Την 1η Οκτωβρίου η Χόφνερ είχε κάνει ελεύθερη πτώση, πηδώντας από αεροσκάφος από τα 4.100 μέτρα, κάτι το οποίο θα την έβαζε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, ως το γηραιότερο άτομο που πραγματοποίησε ποτέ ελεύθερη πτώση.

«Η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός»

«Η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός», έλεγε η Χόφνερ στο πλήθος που ζητωκραύγαζε μόλις προσγειώθηκε. Αυτή όμως δεν ήταν η πρώτη φορά που πραγματοποιούσε ελεύθερη πτώση από αεροσκάφος. Αυτό συνέβη όταν ήταν 100 χρόνων.

Ο Κόνταντ όπως είπε εργάζεται για τη γραφειοκρατία προκειμένου να επιβεβαιώσει ότι η Χόφνερ θα κατοχυρώσει έστω και μετά θάνατον το ρεκόρ, αλλά περιμένει ότι η διαδικασία θα πάρει κάποιο χρόνο. Το τωρινό ρεκόρ τέθηκε από την 103χρονη Λινέα Ινγεγκαρντ Λάρσον από τη Σουηδία τον Μάιο του 2022.

Είχε ενθουσιαστεί με το πρώτο της άλμα που ήθελε να το κάνει ξανά
Πάντως, η Χόφνερ δεν είχε κάνει ελεύθερη πτώση για να σπάσει το ρεκόρ. Σύμφωνα με τον Κόνταντ είχε ενθουσιαστεί τόσο πολύ από το πρώτο της άλμα που ήθελε να το κάνει ξανά.

«Δεν είχε πρόθεση να σπάσει το ρεκόρ και δεν είχε κανένα ενδιαφέρον για δημοσιότητα ή κάτι άλλο. Δεν έκανε τίποτα για κανέναν άλλον λόγο εκτός από το ότι ήθελε να κάνει ελεύθερη πτώση». είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα τόσο το Skydive Chicago όσο και ο Σύλλογος Αλεξιπτωτιστών των ΗΠΑ σε κοινή τους δήλωση εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους για την απώλεια της ηλικιωμένης.

«Είμαστε βαθύτατα λυπημένοι για την ξαφνική απώλεια της Ντόροθι και νιώθουμε τιμή που αποτελέσαμε κομμάτι ώστε το παγκόσμιο ρεκόρ της στην ελεύθερη πτώση να γίνει πραγματικότητα. Η ελεύθερη πτώση είναι μία δραστηριότητα που για πολλούς από εμάς βρίσκεται στη λίστα με τις επιθυμίες μας. Ωστόσο, η Ντόροθι μας θύμισε ότι δεν είναι ποτέ αργά για να κάνεις κάτι που σε συναρπάζει. Θα είμαστε για πάντα ευγνώμονες που η ελεύθερη πτώση ήταν κομμάτι της ζωής της.

Η Ντόροθι Χόφνερ είχε εργαστεί για τουλάχιστον τέσσερις δεκαετίες ως τηλεφωνήτρια και είχε συνταξιοδοτηθεί πριν 43 χρόνια. Δεν παντρεύτηκε ποτέ και δεν απέκτησε παιδιά.

Ένα μνημόσυνο θα πραγματοποιηθεί στη μνήμη της στις αρχές Νοεμβρίου.

«Ήταν μία αγαπημένη φίλη που αποτελούσε έμπνευση», κατέληξε ο Κόνταντ.

 

 

Πηγή:in.gr