Ένας είναι τελικά ο ισχυρός σεισμός που ταρακούνησε τη δυτική Ελλάδα: Οι πρώτες εκτιμήσεις Χουλιάρα, Παπαδόπουλου και Λέκκα

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε 14 χιλιόμετρα ανατολικά των Στροφάδων, με το εστιακό βάθος να υπολογίζεται στα 21,4 χιλιόμετρα.

Σημειώνεται πως νωρίτερα έγινε αναφορά σε δύο σεισμούς – με μέγεθος 5,6 και 5,7 βαθμών – ωστόσο σύμφωνα με τον Γεράσιμο Παπαδόπουλο επρόκειτο για λάθος του συστήματος.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η μετασεισμική δραστηριότητα, ενώ λίγο νωρίτερα ανακοινώθηκε πως διακόπτονται τα μαθήματα σε όλα τα σχολεία του νομού Ηλείας.

Σε κινητοποίηση βρίσκονται ήδη Αστυνομία και Πυροσβεστική, ενώ ελέγχονται σχολικές μονάδες κυρίως στη νότια Ηλεία που ήταν κοντά στο επίκεντρο.

Ο Γεράσιμος Χουλιάρας σημείωσε πως είναι «πάρα πολύ νωρίς για να πούμε τίποτα». Περιμένουμε μετασεισμούς. Η περιοχή παρουσιάζει έντονη σεισμικότητα. Θα πρέπει να περιμένουμε μερικές ώρες, ίσως και μέρες, να δούμε πως θα εξελιχθεί το δυναμικό αυτό φαινόμενο.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας μίλησε στην ΕΡΤ για μεγάλο σεισμό που όμως δεν προκαλεί ανησυχία καθώς εκδηλώθηκε σε θάλασσιο χώρο.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε Μεσσηνία, Ηλεία, Αρκαδία – κάτι που αποδεικνύουν και οι δεκάδες αναρτήσεις χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

 

Πηγή:dnews.gr