Τα θύματα δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους, δολοφονήθηκαν με όπλο

Ένας κατά συρροή δολοφόνος ενδεχομένως να κρύβεται πίσω από τις δολοφονίες πέντε ανδρών στην κεντρική Καλιφόρνια τους τελευταίους μήνες.

Οι άνδρες πυροβολήθηκαν θανάσιμα ενώ ήταν μόνοι τους και η αστυνομία επιχειρεί να ανακαλύψει τώρα γιατί αυτοί οι πέντε άνδρες θα μπορούσαν να είναι στόχοι.

Κανένας από τους άνδρες δεν έπεσε θύμα ληστείας ή δεν ξυλοκοπήθηκε πριν από τις δολοφονίες τους. Όλες οι δολοφονίες έγιναν σε ακτίνα λίγων τετραγωνικών μιλίων και τα θύματα δεν φαίνεται να έχουν σχέση ο ένας με τον άλλον, όπως δήλωσε τη Δευτέρα ο αστυνομικός του Stockton, Joseph Silva. Οι δολοφονίες δεν φαίνεται να σχετίζονται με συμμορίες ή ναρκωτικά.

Η αστυνομία του Stockton ανακοίνωσε τη Δευτέρα αμοιβή 95.000 δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγήσουν σε σύλληψη για τις δολοφονίες, οι οποίες ξεκίνησαν στις 8 Ιουλίου.

Οι αρχές δημοσίευσαν επίσης μια εικόνα ενός ατόμου, ντυμένου στα μαύρα και με μαύρο καπέλο, το οποίο εμφανίζεται σε βίντεο από τις σκηνές των εγκλημάτων.

Η τελευταία δολοφονία έγινε λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα της Τρίτης, με θύμα έναν 54χρονο, σε κατοικημένη περιοχή βόρεια του κέντρου της πόλης. Το νεότερο θύμα ήταν 21 ετών.

Κανένας από τους πυροβολισμούς δεν έχει καταγραφεί από βιντεοκάμερες και δεν έχει εντοπιστεί κανέναν όπλο.

«Δεν έχουμε κανένα βίντεο με κανέναν να κρατά όπλο ή να διαπράττει έγκλημα», είπε ο Silva σε τηλεφωνική συνέντευξη τη Δευτέρα.

Ωστόσο, τα διαθέσιμα πλάνα και τα βαλλιστικά στοιχεία συνδέουν τις πέντε δολοφονίες, είπε. Και οι πέντε άνδρες πυροβολήθηκαν από ένα όπλο, αν και δεν είναι ακόμη σαφές εάν χρησιμοποιήθηκε το ίδιο για κάθε έγκλημα.

«Σίγουρα ανταποκρίνεται στον ορισμό του κατά συρροή δολοφόνου», είπε ο Silva. «Αυτό που το κάνει διαφορετικό είναι ότι ο δράστης ψάχνει απλώς μια ευκαιρία και δυστυχώς τα θύματά ήταν μόνα τους σε σκοτεινή περιοχή».

Στο ερώτημα αν υπάρχουν πολλά εμπλεκόμενα άτομα ο Silva ήταν διστακτικός. «Για να είμαι ειλικρινής, απλά δεν ξέρουμε», είπε. «Ο δράστης ή οι δράστες, είναι σίγουρα πολύ τολμηροί».

Η αστυνομία είπε ότι τα θύματα περπατούσαν μόνα τους ή ήταν μέσα σε σταθμευμένο αυτοκίνητο όταν δολοφονήθηκαν το βράδυ ή νωρίς το πρωί.

 

 

 

Με πληροφορίες του Guardian

Πηγή: lifo.gr