Σοβαρό κίνδυνο διέτρεξε η ζωή ενός 5χρονου παιδιού στην Κάλυμνο όταν η μητέρα του το κλείδωσε μέσα στο αυτοκίνητο για να πάει στην εργασία της.

Το παιδί που άρχισε να παρουσιάζει αναπνευστικά προβλήματα λόγω έλλειψης οξυγόνου σώθηκε χάρη σε έναν τουρίστα που το είδε και ειδοποίησε τις αρχές.

 

Ο τουρίστας έσωσε το παιδί

Συγκεκριμένα ο τουρίστας περπατούσε στην παραλιακή οδό Πόθιας-Καλύμνου το απόγευμα της Δευτέρας, όταν αντιλήφθηκε ότι ένα παιδί ήταν μόνο του μέσα σε ένα κλειδωμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο και έδειχνε να υποφέρει. Αμέσως ειδοποίησε έναν κάτοικο της περιοχής, ο οποίος έσπασε το παρμπρίζ, έβγαλε το 5χρονο παιδί και του πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες.

Μάλιστα εκείνη την ώρα περνούσε τυχαία ένα ασθενοφόρο από το σημείο και οι διασώστες συνέφεραν το παιδί το οποίο είναι καλά στην υγεία του. Η μητέρα του, που σύμφωνα με το kalymnos-news.gr εργαζόταν σε κοντινό χώρο και το άφησε στο αυτοκίνητο για να πάει στην εργασία της, συνελήφθη από άνδρες του τοπικού αστυνομικού τμήματος και του λιμενικού για να δώσει εξηγήσεις, ενώ σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.