Τα πιάνουν με γυμνά χέρια, τα φωτογραφίζουν με φλας, έπεσε κάτω ο Πικάσο και γενικότερα… θα τους αποτελειώσουν.

Ό,τι δεν τελείωσε ο 49χρονος που έκλεψε τα έργα τέχνης από την Εθνική Πινακοθήκη πριν από 9 χρόνια, φαίνεται πως θα καταφέρει η αστυνομία και οι άνθρωποι του Υπουργείου της Προστασίας του Πολίτη που έχουν στα χέρια τους, τους πολύτιμους πίνακες Πικάσο και Μοντριάν.

Κι όταν λέμε στα χέρια τους, το λέμε… κυριολεκτικά. Δεν υπάρχει η παραμικρή προστασία στους δύο πολύτιμους πίνακες και είναι άκρως χαρακτηριστικό, ότι κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, παρουσία των Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Λίνας Μενδώνη, ο πίνακας του Πικάσο έπεσε κάτω στο πάτωμα, καθώς δεν είχε τοποθετηθεί σωστά, αλλά πρόχειρα και ακατάλληλα.

Να ήταν μόνο αυτό; Κανείς από τους ανθρώπους που τους μεταχειρίζεται τις τελευταίες ημέρες δεν φοράει γάντια, ούτε λόγος φυσικά για κατάλληλο φωτισμό ώστε να μην φθαρούν (!), δεν έχουν τοποθετηθεί σε κάποιο προστατευτικό κάλυμμα αλλά είναι «γυμνοί» και φυσικά δεν υπάρχει κανείς συντηρητής.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, δεκάδες φωτογράφοι από κοντινή απόσταση φωτογράφιζαν με φλας για αρκετά λεπτά τους δύο πίνακες, την ώρα που άπαντες γνωρίζουν πως τα φλας απαγορεύονται.

Θυμίζουμε πως μετά την αποθήκη που τους είχε ο 49χρονος, τους πέταξε σε μια ρεματιά, γιατί κατάλαβε πως η αστυνομία ήταν στα ίχνη του.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο στο 1.27 την ώρα που πέφτει ο Πικάσο κάτω:

 

Πηγή: megatv.com