Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
Λίγο ελαιόλαδο
4 ΚΣ κουρκουμά
Σγουρό μαρούλι
Για τη γέμιση:
500 γρ κρέμα τυρί σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ βραστό κοτόπουλο τεμαχισμένο
4 ΚΣ μαϊντανό ή άνηθο ψιλοκομμένο
¼ κγ αλάτι
2 πρέζες πιπέρι
Οδηγίες
Φτιάχνω από χαρτόνι κώνους, τους τυλίγω με αλουμινόχαρτο και τους αλείφω με ελαιόλαδο.
Απλώνω το φύλλο της σφολιάτας σε αλευρωμένη επιφάνεια και το ανοίγω λίγο με τον πλάστη.
Κόβω κατά μήκος της μεγαλύτερης πλευράς του λωρίδες πλάτους 1 εκ, βγαίνουν 14 – 15.
Με κάθε λωρίδα σφολιάτας τυλίγω από την κορφή κάθε κώνο φροντίζοντας να καλύπτει λίγο κάθε γύρισμα το επόμενο (δηλ. να καλύπτει λίγο κάθε λωρίδα την επόμενη για να μην υπάρχει άνοιγμα).
Σε ένα μπολάκι βάζω τον κουρκουμά με ελάχιστο νερό (το βάζω λίγο λίγο με ένα κουταλάκι) ίσα να γίνει μια πάστα.
Με το πινέλο αλείφω τους κώνους με τον κουρκουμά και τους ψήνω στο φούρνο στους 200*C για 10 λεπτά.
Τους βγάζω και τους αφήνω να κρυώσουν.
Για τη γέμιση σε ένα μέτριο μπολ χτυπάω την κρέμα τυρί να μαλακώσει.
Προσθέτω τα κομματάκια του κοτόπουλου, το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύω καλά το μείγμα.
Το βάζω σε ένα κορνέ, κόβω μεγάλο άνοιγμα στην άκρη του (για να μπορεί να περάσει το κοτόπουλο) και γεμίζω τις σφολιάτες φροντίζοντας να γεμίσουν μέχρι την άκρη με το μείγμα.
Κόβω τις άκρες από το σγουρό μαϊντανό, τον τυλίγω και τον στερεώνω στο πάνω σημείο στη γέμιση δημιουργώντας το σχήμα του καρότου.
Είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
tip:
Την γέμιση μπορώ να την έχω φτιάξει από πριν, την φυλάω σκεπασμένη στο ψυγείο και την βγάζω από αυτό 1 ώρα πριν να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Η σφολιάτα πρέπει να φτιαχτεί την ίδια μέρα που θα τα σερβίρω.
Πηγή: paxxi.gr