Υλικά

250 γρ. βούτυρο αγελάδας, κομμένο σε μικρά κομμάτια
250 γρ. ζάχαρη άχνη
300 γρ. καρυδόψιχα
5 αυγά
50 γρ. κορν φλάουρ

 

Διαδικασία

Βάζουμε τα καρύδια στο μπλέντερ και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν όσο το δυνατόν πιο ψιλά.

Χτυπάμε στο μίξερ, κατά προτίμηση με το φτερό, το βούτυρο, την άχνη και το τριμμένο καρύδι μέχρι να φουσκώσουν και να γίνει μια υπόλευκη κρέμα. Ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα. Μόλις ενσωματωθούν και γίνει ένα ομοιογενές, αφράτο μείγμα, σταματάμε το χτύπημα, ρίχνουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα σιλικόνης.

Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί τον πάτο ενός ρηχού ταψιού διαμέτρου 24 εκ., αδειάζουμε το μείγμα και αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για τουλάχιστον ένα βράδυ. Αυτό θα βοηθήσει να «κάτσει» λίγο το μείγμα, να χάσει τον αέρα του και να μη φουσκώσει άτσαλα στο ψήσιμο.

Την επόμενη μέρα, το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C για 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

 

 

 

Πηγή: gastronomos.gr