Κατάθεση συλλογικών αιτήσεων στη ΔΙ.Π.Ε. Πιερίας για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών
Ο ΣΕΠΕ Πιερίας κατέθεσε την Παρασκευή 6/9 στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας τις ομαδικές αιτήσεις 20 συνάδελφων νεοδιόριστων του 2020 και 2021, απαιτώντας την άμεση υπογραφή και έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων της μονιμοποίησής τους.
Η Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Πιερίας τόνισαν στις τοποθετήσεις τους πως η συνέχιση άρνησης υπογραφής των διαπιστωτικών πράξεων από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης είναι μια παράνομη πράξη, αφού οι συνάδελφοι έχουν δικαιωθεί στα δικαστήρια με την πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών με την οποία ακυρώνονται οι πράξεις ανάκλησης της μονιμοποίησης νεοδιόριστων στην ΔΙ.Π.Ε. Δυτικής Αττικής.
Τονίσαμε πως το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Πιερίας θεωρεί αδιαπραγμάτευτο πως η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών πρέπει να γίνει άμεσα εκτελεστή και απαιτήσαμε να μπει εδώ και τώρα τέλος στον εργασιακό εκφοβισμό όλων των νεοδιόριστων.
Παρόν στη συνάντηση αυτή έδωσε και το μέλος της ΔΟΕ Αχιλλέας Ζορμπάς Οργανωτικός Γραμματέας της ΔΟΕ ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε αυτή την αντιπαιδαγωγική και αντιεπιστημονική αξιολόγηση που θέλει να περάσει το ΥΠΑΙΘ, αλλά ταυτόχρονα είναι και ένας αγώνας ενάντια στην κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών. Δήλωσε για ακόμα μια φορά στην Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων και στον Προϊστάμενο Προσωπικού τη βούληση της ΔΟΕ και του Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Πιερίας να στηρίξει τους συναδέλφους νεοδιόριστους με όλα τα μέσα (ένδικα και μη) και επισήμανε πως τυχόν άρνηση υπογραφής των διαπιστωτικών πράξεων της μονιμοποίησής τους δεν αφήνει άλλα περιθώρια από τη συλλογική προσφυγή της Ομοσπονδίας μας στη δικαιοσύνη.
Τονίσαμε πως αυτές οι διώξεις που, όπου γίνονται, στοχεύουν στην τρομοκράτηση των απεργών συναδέλφων, όχι μόνο δε θα μας κάμψουν αλλά αντίθετα μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο και θα δυναμώσουμε τον αγώνα το επόμενο διάστημα για να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σε σχολεία με κλίμα παιδαγωγικής ελευθερίας, συνεργατικότητας και αλληλεγγύης και όχι μέσα σε κλίμα ανταγωνισμού, ανθρωποφαγίας, με τον δάσκαλο σκυφτό και φοβισμένο, όπως μας θέλει η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ.