Το… σταυρό τους κάνουν όσοι οδηγοί κινούνται τις βραδινές και νυχτερινές ώρες στην Παλαιά Εθνική Οδό Κατερίνης-Θεσσαλονίκης και πρέπει να περάσουν από το σημείο όπου κατασκευάζεται ο νέος κυκλικός κόμβος.

Ο δρόμος λόγω των εργασιών στενεύει επικίνδυνα στη στροφή προς Παραλία, οπότε έτσι κι αλλιώς οι οδηγοί -ειδικά μάλιστα όσοι δεν γνωρίζουν- πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Το κυριότερο όμως πρόβλημα για τους οδηγούς (που έχουν κατεύθυνση προς βόρεια) βρίσκεται πριν φτάσουν στη στροφή του ανισόπεδου κόμβου προς Περίσταση και Παραλία.

Κι αυτό γιατί εξαιτίας της κατασκευής του νέου κυκλικού κόμβου, που θα ενώσει την Περιφερειακή Οδό Κατερίνης με την Παλαιά Εθνική Οδό, πρέπει να διανύσουν μια άκρως επικίνδυνη παράκαμψη (πέταλο) μήκους πάνω από 1,5 χλμ. Το σημείο είναι βυθισμένο στα… μαύρα σκοτάδια καθώς υπάρχει παντελής έλλειψη φωτισμού και η κατάσταση του οδοστρώματος είναι άθλια.

Και μπορεί να υπάρχει η σχετική σήμανση και τα διαχωριστικά που υποδεικνύουν τη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσουν, αποδεικνύεται όμως πως δεν είναι αρκετή. Οι περισσότεροι οδηγοί ψάχνουν σαστισμένοι να βρουν προς τα πού πρέπει να κινηθούν και πού ακριβώς πρέπει να στρίψουν.

Ειδικά οι οδηγοί που πρέπει καθημερινά να διασχίζουν το σημείο κινούμενοι προς τη Νέα Χράνη, τον Κάτω Αγιάννη, Κορινό και τις υπόλοιπες περιοχές της Βόρειας Πιερίας, είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι, αφού βλέπουν πως οι εργασίες, που είναι σε εξέλιξη εδώ και περίπου δύο μήνες, δεν προχωρούν με ταχείς ρυθμούς.

Κι όλα αυτά εν μέσω θέρους, που η κίνηση είναι αυξημένη.

Πρέπει να γίνει κάποιο ατύχημα για να ασχοληθεί κάποιος με το θέμα;

Σημείωση: Ο «Ντελάλης» δεσμεύεται να επανέλθει στο θέμα και με βίντεο κατά τις νυχτερινές ώρες, που θα καταγράφει τη διαδρομή-θρίλερ.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο: