Mε τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωϊ ανοιχτή ενημερωτική ημερίδα για τα αποτελέσματα του ΕΣΠΑ στον τομέα της «Κοινωνικής Συνοχής» στην Κεντρική Μακεδονία, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Πιερίας

Την ημερίδα συντόνιζε η Αντιπεριφερειάρχης κ. Σοφία Μαυρίδου η οποία καλωσόρισε τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα και τους παρευρισκόμενους.

https://

Πρώτος χαιρέτισε την εκδήλωση ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλίας Χατζηχριστοδούλου λέγοντας πως αποτελεί τιμή η επιλογή του Περιφερειάρχη να γίνει η ημερίδα στο Επιμελητήριο Πιερίας.

«Η δημιουργία και η συνεχή αναβάθμιση κοινωνικών υποστηρικτικών δομών, για άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, προσφέρει διπλή ωφέλεια στην ελληνική κοινωνία και δημιουργεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ψυχολογική υποστήριξη και την πνευματική ανέλιξη των ωφελουμένων προσφέροντάς τους δημιουργικό χρόνο και συνεχή φροντίδα» σημείωσε ο κύριος Χατζηχριστοδούλου και συνέχισε «Είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος που το Επιμελητήριο φιλοξενεί την ημερίδα και βεβαίως για την επιτυχία όχι μόνο της κοινωνικής σας πολιτικής αλλά και της συνολικής προσπάθειας της οποίας ηγείστε με στόχο την ολιστική ανάπτυξη της Κεντρικής Μακεδονίας. Το έργο είναι μεγάλο…Δικαιώνοντας την κοινωνική πολιτική της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας που την έχει αναγάγει σε βασικό στόχο και προϋπόθεση για την ευημερία και την αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων της»

Τέλος ο κύριος Χατζηχριστοδούλου αναφέρθηκε στην ψηφιοποίηση των Επιμελητηρίων της Κεντρικής Μακεδονίας η οποία έδωσε τη δυνατότητα στα μέλη τους να διεκπεραιώνουν τις δουλειές τους με ένα τηλεφώνημα.

Βίντεο από τον χαιρετισμό – ομιλία του προέδρου του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλία Χατζηχριστοδούλου

https://

Στη συνέχεια η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου δήλωσε πως η Π.Ε. στέκεται πάντα αρωγός σε κάθε δράση της «Μέριμνας Παιδιού» Κατερίνης αφού πρώτα εξήρε το έργο του προέδρου Δημήτρη Καραπούλιου, και των λειτουργών της δομής. Ακόμα σε έναν απολογισμό  του προγράμματος η κα Μαυρίδου αναφέρθηκε περιληπτικά και σε άλλα έργα κοινωνικής ευαισθησίας που έχουν ολοκληρωθεί στην Πιερία

Δείτε στο βίντεο αναλυτικά όσα είπε η Αντιπεριφερειάρχης κ. Σοφία Μαυρίδου

https://

Δείτε αναλυτικά τα έργα όπως τα παρουσίασε η Αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίου

https://

Δημήτρης Καραπούλιος: Το μήνυμα είναι διαχρονικό αλληλεγγύη, αποδοχή και ισότητα

44 χρόνια δράσης – 44 χρόνια προσφοράς της Μέριμνας Κατερίνης

«Ο σεβασμός στην αναπηρία πρέπει να γίνει κουλτούρα», δήλωσε ο κύριος Καραπούλιος «και για να συμβεί αυτό φοβάμαι ότι είμαστε λίγο μακριά. Η πατρίδα μας έχει ανάγκη για κάθετες δράσεις όπως αυτές που υλοποιεί τόσα χρόνια η «Μέριμνα Παιδιού» Κατερίνης. Συγκεκριμένα έχει 2 Κέντρα Διημέρευσης με 8ωρη καθημερινή απασχόληση, 91 ατόμων με αναπηρία από όλο το Νομό Πιερίας, προκειμένου να διευκολυνθεί στην καθημερινότητά του το οικογενειακό τους περιβάλλον». Ακόμα αναφέρθηκε στις 3 Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης εφ΄ όρου ζωής 12 ανθρώπων και στην στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που υπήρξε καταλυτική τα τελευταία 10 χρόνια με περισσότερα από 7,5 εκατομμύρια από το ΕΣΠΑ της ΠΚΜ για διάφορες δράσεις.

Δείτε το βίντεο με όσα είπε αναλυτικά ο Πρόεδρος  Δημήτρης Καραπούλιος

https://

 

Στην Ημερίδα συμμετείχε με ζωντανή σύνδεση και η  Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΚΜ Μελίνα Δερμεντζοπούλου

Δείτε το βίντεο με όσα είπε αναλυτικά η κα Μελίνα Δερμεντζοπούλου

https://

Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας  μίλησε για την άμεση ανταπόκριση της Περιφέρειας στις ανάγκες των πολιτών όλα αυτά τα χρόνια με πολιτικές στοχευμένες, αλλά και στις μελλοντικές δράσεις με διπλάσιους πόρους που πρόκειται να υλοποιηθούν σε ένα πλαίσιο αλληλεγγύης για τους ευάλωτους συμπολίτες, γυναίκες κακοποιημένες, παιδιά, άτομα με αναπηρία κλπ

Δείτε το βίντεο με όσα είπε αναλυτικά ο  Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας

https://

https://

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν: Εκπρόσωπος της Υφυπουργού Ανάπτυξης Άννα Μάνη και των Βουλευτή Πιερίας Σπύρου Κουλκουδίνα, ο πρώην Βουλευτής Σάββας Χιονίδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ηλίας Παπανικολάου, η εκπρόσωπος του Δημάρχου Κατερίνης Πιπίτσα Μακρίδου, ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Βαγγέλης Γερολιόλιος, ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Αναστάσιος Μανώλας, ο Διοικητής της 24η Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Λιτοχώρου Νικόλαος Θεοδοσίου, εκπρόσωποι του Μητροπολίτη Ι.Μ. Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας Γεώργιος Μακρής, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Παρθένα Τριανταφυλλίδου, ο Διοικητής του Γ. Νοσοκομείου Κατερίνης Γεώργιος Χατζηγεωργίου, ο Πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Πιερίας Κώστας Ξόμαλης, ο Πρόεδρος της Εστίασης Κατερίνης Βασίλης Αγιαννίτης, ο νέος Πρόεδρος του ΠΟΤΑΠ και Αντιδήμαρχος Δήμου Δίου-Ολύμπου Γιώργος Καραλής, η Πρόεδρος της Ενωσης Διαβητικών Πιερίας Σωτηρία Ουσταμπασίδου, υποψήφιοι Περιφερειακοί, και Δημοτικοί Σύμβουλοι, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι και μέλη τοπικών σωματείων, φορέων και συλλόγων.