Δυο μαθητές της Β’ Γυμνασίου τίμησε ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ανήμερα της εορτής της Αναλήψεως του Κυρίου, οι οποίοι με την πράξη τους, να παραδώσουν πορτοφόλι που βρήκαν, αποτελούν αξιέπαινο παράδειγμα.
Ο Λευτέρης Καραδήμος και ο Γιώργος Βλάγκας, πριν λίγες ημέρες στην περιοχή της πλατείας Μακεδονίας, κάλεσαν άμεσα την Αστυνομία όταν βρήκαν ένα πορτοφόλι με σημαντικό χρηματικό ποσό και έγγραφα. Λίγο αργότερα, η κάτοχος του πορτοφολιού βρέθηκε και παρέλαβε το πορτοφόλι.
Αυτήν την πράξη των δύο μαθητών Γυμνασίου οι οποίοι είναι Ιεροπαίδες στην Θεία Ανάληψη, θέλησε να τιμήσει και να αναδείξει σήμερα ο Μητροπολίτης Κίτρους Γεώργιος, δωρίζοντάς τους από μια εικόνα της Αγίας Αικατερίνης. «Είμαστε περήφανοι για την πράξη τους», είπε ο Σεβασμιώτατος συγχαίροντας τους δύο μαθητές και «καυχόμαστε για αυτά τα παιδιά που είναι ιερόπαιδες της εκκλησίας μας» είπε, συμπληρώνοντας ότι με την βράβευσή τους κάνουν ξεχωριστή τη σημερινή ημέρα.
Τα δύο παιδιά, μίλησαν στον «Ντελάλη» και με σεμνότητα δήλωσαν πως έκαναν απλά αυτό που τους επιβάλει η συνείδησή τους. «Δεν ανοίξαμε το πορτοφόλι, αλλά υποθέσαμε πως ότι έχει μέσα θα είναι σημαντικό για αυτόν που το έχασε, για αυτό η πρώτη μας σκέψη ήταν να καλέσουμε την αστυνομία, ώστε να το παραδώσει στον κάτοχό του», ανέφεραν.
Ο «Ντελάλης», συγχαίρει το Λευτέρη και τον Γιώργο, αλλά και τις οικογένειές τους, για την σε κάθε περίπτωση, αξιέπαινη πράξη τους.