Η άτυχη γυναίκα ήταν ανάμεσα στα πέντε κρούσματα κοροναϊού σε καθαρίστριες του δήμου Κατερίνης

Έχασε τη μάχη με τον κοροναϊό, καθαρίστρια σε δημοτικό σχολείο της Κατερίνης, η οποία νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο της πόλης.

Η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε τις προηγούμενες ημέρες, με αποτέλεσμα την 1η Δεκεμβρίου να χάσει τη ζωή της.

Η ίδια εργαζόταν σε δημοτικό σχολείο εντός της Κατερίνης και σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr δεν είχε κάνει το εμβόλιο κατά του κοροναϊού. Φέρεται ότι μολύνθηκε εκτός σχολικού περιβάλλοντος και είχε τεθεί σε καραντίνα.

Η άτυχη γυναίκα ήταν ανάμεσα στα πέντε κρούσματα κοροναϊού σε καθαρίστριες του δήμου Κατερίνης, οι τέσσερις εκ των οποίων ήταν ανεμβολίαστες.

Τι λέει το σωματείο

Μιλώντας στην ίδια πηγή, η πρόεδρος του Σωματείου καθαριστριών ιδιωτικών και δημόσιων σχολείων Ν. Πιερίας, κα Κική Παπανικολάου, σημείωσε πως στην περίπτωση θετικού κρούσματος σε καθαρίστρια ενός σχολείου υπάρχει προσωπικό ασφαλείας που καλύπτει τις ανάγκες.

Μάλιστα πρόσθεσε πως στην περίπτωση των εκπαιδευτικών και των καθαριστριών ενός σχολείου αν βρεθεί θετικό κρούσμα στη μονάδα δεν τίθενται σε καραντίνα, απλά παρακολουθούνται και υποβάλλονται σε τεστ.

Όπως ανέφερε: «Υπάρχει προσωπικό ασφαλείας που είναι οι μπαλαντέρ που λέμε εμείς. Ο δήμος καλύπτει με προσωπικό όσο μπορεί τις μονάδες. Και με τους μαθητές όταν έχουμε κρούσματα γίνεται ένας μικρός πανικός και πηγαίνουν όλοι και κάνουν τεστ. Ό,τι γίνεται με τους μαθητές, το ίδιο γίνεται και με το υπόλοιπο προσωπικό. Γίνεται απολύμανση κανονικά. Εμείς συνεχίζουμε τη δουλειά μας. Βέβαια ό,τι ισχύει σε έναν άλλο πολίτη, δεν ισχύει σε μας. Σε έναν απλό πολίτη λένε “ήρθες σε επαφή με κρούσμα; Κάτσε 14 μέρες στο σπίτι σου”. Για εμάς που ερχόμαστε σε επαφή με κρούσματα, βέβαια με όλα τα μέτρα προστασίας, δεν ισχύει αυτό. Ούτε για τους δασκάλους, ούτε για μας».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΙΝΑ ΤΟΥΚΟΥΣΜΠΑΛΊΔΟΥ

 

πηγή:Thesstoday