ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΑΝΤΕΣ

Ένα ατελείωτο ανθρώπινο ποτάμι ξεχύθηκε απόψε στους δρόμους της Κατερίνης. Ο κόσμος βγήκε να τιμήσει τη μνήμη των 57 ψυχών που χάθηκαν στο φρικτό δυστύχημα των Τεμπών, ένα χρόνο πριν. Μετά τη συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία, διαδηλωτές κρατώντας κεριά και πανό εξέφρασαν την αντίδρασή τους, ζητώντας δικαιοσύνη και τιμωρία για τους ένοχους.

Ένα από τα πανό που κρατούσαν διαδηλωτές έγραφε: «Ήταν έγκλημα», αντικατοπτρίζοντας τη γενικευμένη άποψη ότι η τραγωδία στα Τέμπη ήταν αποκλειστικά αποτέλεσμα ανθρώπινης αμέλειας και παραμέλησης. Ένας χρόνος μετά το δυστύχημα, η οργή παραμένει ζωντανή, καθώς η ανάγκη για δικαίωση εξακολουθεί να παραμένει.

Η Πιερία, που έχασε δύο από τα παιδιά της, δεν ξεχνά αυτή την τραγωδία.  Η Αθηνά Κατσάρα και ο Γιάννης Βουτσινάς έγιναν σύμβολα! Οι συγγενείς των δύο θυμάτων από την περιοχή μας συγκλόνισαν το πολυπληθές ακροατήριο με τα λόγια τους. Ο πόνος γι’ αυτούς τους ανθρώπους είναι ανείπωτος. Κανείς ακόμη δεν μπορεί να τους απαντήσει στο ερώτημα που τους βασανίζει: «Γιατί;»

Η μαζική πορεία ξεκίνησε από την κεντρική πλατεία και διασχίζοντας της οδούς 16ης Οκτωβρίου και Ζαλόγγου, έφτασε στον πεζόδρομο.  Η ολοκλήρωση της πορείας έγινε με επιστροφή στην πλατεία Ελευθερίας. Στο τέλος της πορείας, οι συμμετέχοντες τήρησαν ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη των 57 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη.