Σε μία σειρά κινητοποιήσεων σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, προχωρούν οι συνταξιούχοι  όλων των ασφαλιστικών ταμείων με κορυφαία αυτή της Αθήνας στις 14 Απριλίου.

Η φτώχεια, οι αυξήσεις, τα αναδρομικά, η απονομή των μερισμάτων επικουρικών ταμείων, η καθυστέρηση έκδοσης των συντάξεων και άλλα ζητήματα, οδηγούν τους συνταξιούχους της χώρας σε κινητοποιήσεις και πορείες διαμαρτυρίας.

Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε νωρίτερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας στην Κατερίνη και ολοκληρώθηκε με πορεία στους δρόμους της πόλης.

Συνταξιούχοι της Πιερίας αλλά και της Νάουσας, της Θεσσαλονίκης και άλλων γειτονικών πόλεων έδωσαν δυναμικό παλμό στη συγκέντρωση.

Την παρουσία τους δήλωσαν ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Πιερίας, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Θεσσαλονίκης, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αλληλεγγύης Συνταξιούχων ΔΕΗ (ΠΑΣΑΣ/ΔΕΗ),

το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πιερίας, τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ – ΟΑΕΕ ΝΑΟΥΣΑΣ, το Σωματείο Συνταξιούχων Λιτοχώρου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. Θεσσαλονίκης κ.α.

Εκπρόσωποι  των συνταξιουχικών οργανώσεων μίλησαν για την ακρίβεια, που ήρθε να κάνει ακόμα πιο δυσβάσταχτο το κόστος ζωής για την πλειοψηφία των συνταξιούχων που λαμβάνει ψίχουλα για συντάξεις.

 

Φωτογραφίες από την πορεία

 

Δήλωση του Δήμου Κουμπούρη προέδρου Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ

Ο Δήμος Κουμπούρης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ σε δήλωσή του στην ειδησεογραφική σελίδα «Ο Ντελάλης», δήλωσε «Είμαστε στον δρόμο, στον αγώνα σήμερα στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας και της Δυτικής μαζί. Είναι ακόμα 9 συγκεντρώσεις από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, αυτή την εβδομάδα. Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, διεκδικούμε τις συντάξεις μας. Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε σε αυτόν τον αγώνα, γιατί είναι αγώνας μιας ζωής. Διεκδικούμε αυτά για τα οποία πληρώσαμε, δεν τα χρωστάμε, δεν τα έχουμε δανειστεί, δεν μας τα έδωσε καμία κυβέρνηση και θα τα διεκδικήσουμε μέχρι το τέλος!».

Κλείνοντας  ο κύριος Κουμπούρης δήλωσε ότι «θα συνεχίσουμε τον αγώνα και στις 14 Απρίλη έχουμε την μεγάλη συγκέντρωση της Αθήνας για να δώσουμε απάντηση στην κυβέρνηση η οποία, πρέπει να δώσει λύσεις και όχι ψύχουλα».

Διεκδικούμε αύξηση σε όλες τις συντάξεις

Διεκδικούμε το 0,5 % του του τακτικού προϋπολογισμού που είναι νομοθετημένο για τα έτη 2020 – 2021

Διεκδικούμε τα αναδρομικά μας

Διεκδικούμε όλα όσα αιτήματα έχουμε στα υπομνήματά μας

Διεκδικούμε ότι μας έχουν αφαιρέσει

Και τέλος να αποδοθούν τώρα οι παρακρατημένες συνδρομές στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Δείτε τα βίντεο της διαμαρτυρίας