Στον καθαρισμό παρόχθιας περιοχής του ποταμού Αίσωνα (πρόκειται για το γνωστό Μαυρονέρι) προχώρησαν σήμερα από κοινού οι Δήμοι Κατερίνης και Δίου-Ολύμπου.

Πρόκειται για περιοχή που είναι στα όρια των δύο Δήμων, η οποία, συχνά, καθίσταται τόπος αυθαίρετης ρίψης οικιακών απορριμμάτων, ενδυμάτων, κατεστραμμένων επίπλων, πλαστικών με υπολείμματα χημικών υγρών, μπάζων και άλλων οικοδομικών υλικών.

Μετά από συνεννόηση και κατάλληλη προετοιμασία των δύο Δήμων, διατέθηκαν μηχανήματα και φορτηγά καθώς και προσωπικό, οπότε σήμερα το πρωί, Τρίτη 6/10/2020, άρχισε ο καθαρισμός μιας μεγάλης περιοχής. Από πλευράς Δ. Κατερίνης, η δράση αυτή έγινε με την παρουσία και επίβλεψη του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, Γιώργου Κυριακίδη.

 

 

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος, ανέφερε: «Οι πρωτοβουλίες μας, προκειμένου να προστατεύσουμε το περιβάλλον και να βελτιώσουμε την καθημερινότητα στο Δήμο μας και την ευρύτερη περιοχή είναι αδιάλειπτες. Στο πλαίσιο αυτό συντονίσαμε τις προσπάθειές μας και με τον Δ. Δίου-Ολύμπου και προχωρήσαμε σήμερα σε καθαρισμό παρόχθιας περιοχής του Αίσωνα. Είναι ανάγκη να προστατεύσουμε το φυσικό μας περιβάλλον όχι μόνο από αισθητικής πλευράς αλλά και από ουσιαστικής και για το λόγο αυτό προτρέπουμε και τους πολίτες να συνδράμουν για τον σεβασμό του δημόσιου χώρου και του περιβάλλοντος», τόνισε ο κ. Δήμαρχος.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Γιώργος Κυριακίδης, δήλωσε: «Η παρόχθια περιοχή του Αίσωνα, δυστυχώς, ρυπαίνεται καθημερινά. Και σ’ αυτό δεν έχουν ευθύνη μόνο οι ασυνείδητοι συμπολίτες μας που πετούν εκεί μπάζα και άλλα αντικείμενα. Ευθύνη έχουμε όλοι μας. Ευθύνη έχουν κι εκείνοι οι πολίτες που ενώ βλέπουν κάποιους συμπολίτες τους να παρανομούν και να ρυπαίνουν, αδιαφορούν και δεν καταγγέλλουν.

Εμείς, πάντως, ως Δημοτική Αρχή, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας, ώστε να παραμένει καθαρό το φυσικό περιβάλλον, αλλά δεν θα πάψουμε και να καλούμε τους πολίτες να μας βοηθούν σ’ αυτή την προσπάθεια. Τέλος, να υπενθυμίσω, για μια ακόμη φορά, στους πολίτες να μη ρίχνουν τα μπάζα τους στους οικιακούς κάδους και, εννοείται, ούτε στη φύση. Υπάρχουν σήμερα στην Κατερίνη κάποιες γνωστές αδειοδοτημένες εταιρίες για περισυλλογή τέτοιου είδους υλικών».

 

 

 

(Δελτίο τύπου)