Στην ζωή μας μπήκε η «Ωραία Γη», με έδρα την Κάτω Μηλιά Πιερίας. Ο αμπελουργός και οινοποιός Γιώργος Πουλιάκης αποτελεί την συνέχεια, αμπελουργός τρίτης γενιάς όπως μας λέει ο ίδιος, που ασχολείται με το αμπέλι και την οινοποιεία από το 2000, καλλιεργώντας συνολικά 50 στρέμματα ποικιλίες λευκές Ασύρτικο, Σαββατιανό, Τρεμπιάνο, Σοβινιόν Μπλάν και Ερυθρές ξινόμαυρο, Λιμνιώνα, Καμπερνέ Σοβινιόν και Μερλό.

Το αμπέλι για τον ίδιο είναι όλη του η ζωή. Γεννήθηκε, όπως τονίζει ο ίδιος, και μεγάλωσε μέσα στο αμπέλι για να το υπηρετεί και το αποτέλεσμα αυτής της σχέσης είναι τα κρασιά του. Πιστεύει δε ότι «ο οίνος δεν είναι απλά ένα προϊόν μεταποίησης αλλά ένα έργο τέχνης» τολμάει να πει, του κάθε οινοπαραγωγού που έχει την δικιά του ιστορία, πιστεύοντας ότι «ο τοπικός οίνος της Πιερίας έχει πολύ δυναμική ανάπτυξης και ένα λαμπρό μέλλον, γιατί διαθέτουμε ένα ιδιαίτερο μικροκλίμα αφού υπάρχει μικρή απόσταση βουνό και θάλασσας αλλά και Ολύμπου, Πιερίων, Θερμαϊκού και στη μέση ο υπέροχος αμπελώνας της Πιερίας».

Στους καταναλωτές ο Γιώργος Πουλιάκης στέλνει το μήνυμα «να πίνετε κρασί και ειδικότερα κρασί Πιερίας, αυτό ισχύει φυσικά για όλα τα τοπικά Πιερικά προϊόντα, γιατί απλούστατα δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτε απολύτως από κάποια άλλα επώνυμα προϊόντα».

Τέλος, στόχος του για το μέλλον είναι να δημιουργήσει νέους επισκέψιμους αμπελώνες που θα αποτελούνται από παλιές Ελληνικές ποικιλίες, αλλά και να αυξήσει την παραγωγή του.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΜΠΟΝΙΔΗΣ