Στα social media ίσως έχετε να δει στα trends του feed σας τα hashtags #Kikichallenge, #Keke challenge ή InMyFeelings Challenge. Ειδικά το τελευταίο είναι ο τίτλος ενός τραγουδιού του Drake που εκτός από παγκόσμια χορευτική τρέλα έχει εμπνεύσει ένα εξαιρετικά επικίνδυνο και σίγουρα ανόητο trend που κυκλοφορεί ως πρόκληση μεταξύ νεαρών που θέλουν να εντυπωσιάσουν με τις φιγούρες τους στο Twitter και στο Instagram.

Τι επιτάσσει η πρόκληση; Το να κατέβει κάποιος από το εν κινήσει αυτοκίνητό του -στο ρελαντί- και να συνεχίσει να χορεύει στη μέση του δρόμου, με ανοιχτή την πόρτα του οδηγού για να τον βιντεοσκοπεί ο συνοδηγός του ή απλώς να έχει προγραμματίσει το κινητό να «γράφει» και από τα ηχεία να ακούγεται το δημοφιλές τραγούδι.

https://twitter.com/twitter/statuses/1023323008058834944

Ήδη στα social media υπάρχει άπειρο υλικό με τραυματισμούς νέων ανθρώπων που είχαν τη φαεινή ιδέα να δοκιμάσουν το καινούριο trend, κάτι που έχει κινητοποιήσει τις αστυνομικές αρχές σε διάφορα σημεία του πλανήτη να λάβει μέτρα.

https://twitter.com/twitter/statuses/1022349566140665856

Συγκεκριμένα, στη Βομβάη η αστυνομία προειδοποιεί με σχετικό υλικό της τους νεαρούς οδηγούς να μην πηδούν εν κινήσει από το αμάξι τους για να χορέψουν, ενώ στη Φλόριντα όσοι το κάνουν και ανεβάζουν σχετικό υλικό στο διαδίκτυο τιμωρούνται με πρόστιμο 1000 δολαρίων και φυλάκιση.

https://twitter.com/twitter/statuses/1018298316692520960

Πάντως, το γεγονός ότι τα περισσότερα από τα βίντεο καταλήγουν με ελαφρύ ή σοβαρό τραυματισμό του ανεγκέφαλου επίδοξου χορευτή – πρωταγωνιστή τους, φαίνεται να λειτουργεί αποτρεπτικά για την ώρα.

Ειδικά, στο τελευταίο βίντεο, η κοπέλα που αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόκληση έπεσε και θύμα τσαντάκηδων…

Πηγή: lifo.gr