Ιδιαίτερα προβληματική παραμένει η κατάσταση στο νοσοκομείο Κιλκίς εν μέσω πανδημίας, παρά τον θόρυβο που έχει προκληθεί το τελευταίο διάστημα με τις καταγγελίες εργαζομένων για τα δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού στο υγειονομικό προσωπικό και για άλλα ζητήματα που αντιμετωπίζει το νοσηλευτικό ίδρυμα.

Οι μολύνσεις της τελευταίας εβδομάδας, μάλιστα, στο ίδρυμα επιβεβαιώνουν ότι η ενδονοσοκομειακή διασπορά του νέου κορωνοϊού συνεχίζεται. Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις ασθενείς που εισήχθησαν στο νοσοκομείο για άλλο νόσημα, βρέθηκαν θετικοί στον νέο ιό όταν ήρθε η ώρα να λάβουν εξιτήρια.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, συνολικά οκτώ περιπτώσεις κρουσμάτων που κόλλησαν τον ιό εντός του νοσοκομείου φαίνεται να καταγράφηκαν σε διάστημα μιας εβδομάδας, την ώρα μάλιστα που οι πέντε από τις συνολικά δέκα μολύνσεις που εντοπίστηκαν χθες στον νομό Κιλκίς καταγράφηκαν εντός του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν χαρακτηριστικά πως εντοπίστηκαν θετικοί τέσσερις ασθενείς και τέσσερις εργαζόμενοι την τελευταία εβδομάδα, όλοι τους στο τμήμα της Ορθοπαιδικής.

Τα παραπάνω δείχνουν ότι η κατάσταση στο νοσοκομείο του Κιλκίς παραμένει εξαιρετικά δύσκολη και για αυτό είναι επιτακτική η ανάγκη παρέμβασης του αρμόδιου υπουργείου ώστε να δοθούν επιτέλους οριστικές λύσεις.

 

 

 

Πηγή: voria.gr