ΣΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Κινητοποίηση στο νοσοκομείο για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (ΦΩΤΟ)

Κινητοποίηση – παρέμβαση στο νοσοκομείο Κατερίνης πραγματοποίησαν τα Συνταξιουχικά Σωματεία της Πιερίας, μαζί με το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας «Η Πρωτοπορία», στο πλαίσιο της πάλης τους για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Συνταξιούχοι και εργαζόμενοι εναντιώνονται στην πολιτική που εφαρμόζεται κι έχει σοβαρές συνέπειες στο σύστημα υγείας και κατ’ επέκταση στην υγεία του λαού, που μετατρέπεται από κοινωνικό αγαθό σε πανάκριβο εμπόρευμα.

Εκπρόσωποι των Σωματείων Συνταξιούχων, ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Πιερίας, Λιτοχώρου και Εμπόρων, μαζί με εκπροσώπους του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η Πρωτοπορία», μοίρασαν μαζικά την ανακοίνωση με τις διεκδικήσεις τους, σε ασθενείς και εργαζόμενους του νοσοκομείου και τους κάλεσαν σε αγώνα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, σύγχρονο σύστημα υγείας για όλο το λαό. Κατήγγειλαν ότι είναι απαράδεκτο το 2023 σε μια περιφέρεια με 100 χιλιάδες κατοίκους, να υπολειτουργούν οι δομές υγείας εξαιτίας της έλλειψης νοσηλευτικού και αλλού προσωπικού στο όνομα του κόστους οφέλους.

Συγκεκριμένα ανέδειξαν ότι το τμήμα επειγόντων περιστατικών του Νοσοκομείου λειτουργεί μόνο με Ιατρούς που κάνουν την ειδικότητα τους, στο παθολογικό τμήμα στοιβάζονται ασθενείς διαφόρων παθήσεων, με καρδιακά, ψυχολογικά, ουρολογικά κλπ οι οποίοι εξυπηρετούνται μόνο από 3 ιατρούς αντί για 8 που προβλέπεται από το οργανόγραμμα. Η κλινική COVID, όπως και το νεφρολογικό τμήμα και το μικροβιολογικό, εξυπηρετούνται από 3 ιατρούς γενικής ιατρικής. Ελλείψεις προσωπικού υπάρχουν και σε άλλα τμήματα και κλινικές του νοσοκομείου, στα ΚΥ Κατερίνης, Λιτοχώρου, Αιγινίου, στα Ιατρεία του ΕΦΚΑ, ενώ τα Τοπικά Ιατρεία στα χωριά παραμένουν κλειστά.

Επίσης συναντήθηκαν με τον  διοικητή του νοσοκομείου στον οποίο επέδωσαν το υπόμνημα με τα αιτήματά τους.

Διεκδικούν:

Την πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων ώστε να επανδρωθούν με επάρκεια όλα τα τμήματα του Νοσοκομείου, των Κ.Υ και Τοπικών Ιατρείων, με Παθολόγους, μικροβιολόγους, χειρούργους, ψυχίατρους, ψυχολόγους ενδοκρινολόγους , παιδίατρους ,οδοντιάτρους, οφθαλμίατρους, εντατικολόγους για τις ΜΕΘ

Να ανοίξουν όλα τα τοπικά Ιατρεία σε όλα τα χωριά σε καθημερινή βάση με το απαραίτητο προσωπικό ώστε να μπορεί να παρέχεται ιατρική φροντίδα σε όλους τους κατοίκους. Να επισκέπτονται τα σχολεία , στα σπίτια ασθενών που το έχουν ανάγκη και δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Προσλήψεις στα Ιατρεία του ΕΦΚΑ ,με το απαραίτητο προσωπικό ώστε οι ασθενείς να μην χρειάζεται να περιμένουν για ένα ραντεβού μέχρι και ένα μήνα εξαιτίας της έλλειψη προσωπικού.

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις ,αλλά και την πρόσληψη με μόνιμη εργασία νοσηλευτικού και άλλο προσωπικού που είναι απαραίτητο .Οπως καθαρίστριες, οδηγοί για τα ασθενοφόρα κλπ.

Δωρεάν σύγχρονο αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγεία για όλο το λαό