Κάλεσμα της Τ.Ε. Πιερίας του ΚΚΕ στην εκδήλωση με τίτλο: «Οι αλύγιστοι της ταξικής πάλης και η ανυποχώρητη πάλη του ΚΚΕ για το Σοσιαλισμό».

Σήμερα, Σάββατο 11 Ιούλη, στις 20:00 μμ, στο θέατρο του Πάρκου Κατερίνης

  • Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με χαιρετισμό από τον γραμματέα της Τ.Ε Πιερίας του ΚΚΕ, Αντώνη Παπαδόπουλο.
  • Θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις από τον Βάσια Αμανατίδη και τον Χρήστο Ανανιάδη, μέλη του ΚΚΕ, που ήταν εξόριστοι στη Γυάρο, καθώς και σε άλλους τόπους όπου επέλεξε το αστικό κράτος να στείλει τους πιο πρωτοπόρους, ριζοσπάστες αγωνιστές του λαού μας.
  • Θα γίνει προβολή του ντοκομαντέρ  «Γυάρος, ρωγμές αντίστασης στο θανατονήσι»
  • Στο χώρο θα υπάρχει έκθεση με φωτογραφικό υλικό από τόπους εξορίας και φυλακών.
  • Στο χώρο θα υπάρχει βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής.

 

Λίγα λόγια για το περιεχόμενο της εκδήλωσης:

Η παρούσα εκδήλωση πραγματοποιείται σε μία περίοδο που το κεφάλαιο, για τα δικά του συμφέροντα, προστάζει και υποδεικνύει στα κόμματά και τις κυβερνήσεις του, να προωθήσουν αντιδραστικούς νόμους οι οποίοι είναι σε βάρος του συμφέροντος της εργατική τάξης και των άλλων φτωχών – λαϊκών στρωμάτων.

Χαρακτηριστικό παραδείγματα είναι το κατάπτυστο νομοσχέδιο που καταθέτει στη βουλή η κυβέρνηση της ΝΔ για να «βάλει στο γύψο» το δικαίωμα στις διαδηλώσεις. Παρόμοιες πρακτικές ακολούθησε και ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, όλοι θυμούνται ότι επί των ημερών του θεσπίστηκε σαν ιδιώνυμο αδίκημα η συμμετοχή σε κινητοποιήσεις που γίνονται ενάντια στους πλειστηριασμούς. Οι πιο πάνω πρακτικές δεν είναι ελληνική πρωτοτυπία. Η ποινικοποίηση των αγώνων, των λαϊκών διαδηλώσεων και διαμαρτυριών, αποτελεί επίσημη πολιτική της ΕΕ.

Η ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού την περίοδο που διανύουμε δεν είναι τυχαία. Σκοπός τους είναι να συκοφαντήσουν και να περιορίσουν τους λαϊκούς αγώνες. Σκοπός τους είναι να χειραγωγήσουν τις συνειδήσεις, κυρίως της νεολαίας, εμφανίζοντας τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ως κάτι εν δυνάμει «εγκληματικό και επικίνδυνο». Σκοπό τους είναι η ποινικοποίηση της ριζοσπαστικής ιδεολογίας και κατ’ επέκταση της κομμουνιστικής ιδεολογίας και πράξης.

Πολλές φορές στο παρελθόν η αστική τάξη για να διαφυλάξει τα συμφέροντά της πήρε μέτρα περιστολής λαϊκών ελευθεριών, βάζοντας στην προμετωπίδα της επίθεσής της, τους πιο πρωτοπόρους αγωνιστές του λαού μας, τους κομμουνιστές. Πάντα η επίθεση σε βάρος των κομμουνιστών ήταν η αρχή της επίθεσης γενικά σε βάρος των δικαιωμάτων του λαού μας.

Η αστική τάξη δεν δίστασε να στείλει σε μαρτυρικούς, ξερούς, άγονους και απομονωμένους τόπους χιλιάδες αγωνιστές. Δεν δίστασε να δολοφονήσει ή να βασανίσει αγωνιστές, για να σπείρει το φόβο και την τρομοκρατία, για να τους κάνει να λιγήσουν.

Με την εκδήλωση που πραγματοποιεί η Τ.Ε Πιερίας του ΚΚΕ στις 11 Ιούλη επιδιώκει να κάνει γνωστά στο λαό και κυρίως στη νεολαία της περιοχής μας την ανυποχώρητη στάση χιλιάδων μελών και στελεχών του ΚΚΕ, που στάθηκαν αλύγιστοι, ανυποχώρητοι μπροστά στην μανία των βασανιστών τους.

Όσο ισχυρός και να είναι ο αντίπαλος, όσο βάναυσος… εμείς θα νικήσουμε. Εμείς θα ανοίγουμε κάθε μέρα, κάθε ώρα, και μια καινούργια ρωγμή σε αυτό το σάπιο σύστημα, ώσπου να καταρρεύσει μέσα από τις ίδιες τις αντιφάσεις του, κάτω από τα σφοδρά χτυπήματα της επαναστατημένης εργατικής τάξης και των συμμάχων της. Βεβαιώνουμε τους συντρόφους που χάθηκαν σε άνιση μάχη κι αγώνα, πως όχι μόνο τίποτα δεν πάει χαμένο αλλά ότι η θυσία τους είναι το λίπασμα στους αγώνες που έρχονται!!!

Σάββατο 11 Ιούλη, στις 20:00 στο θέατρο του Πάρκου Κατερίνης