Κορονοϊός: Επανέρχεται η ενημέρωση με Τσιόδρα και Χαρδαλιά, κάθε Τρίτη και Παρασκευή
Κάθε Τρίτη και Παρασκευή επανέρχεται η ενημέρωση για τον κορονοϊό, από τους Νίκο Χαρδαλιά, Βασίλη Κοντοζαμάνη και Σωτήρη Τσιόδρα, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.
Κάθε Τρίτη και Παρασκευή ενημέρωση για τον κορονοϊό, από Ν. Χαρδαλιά, Β. Κοντοζαμάνη και Σ. Τσιόδρα
Ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε την επαναφορά του υφυπουργού υγείας Β. Κοντοζαμάνη και του Σ. Τσίοδρα στις ενημερώσεις για την πορεία του κορονοϊού: «Κάθε Τρίτη και Παρασκευή, στις 18:00, θα παραχωρείται συνέντευξη Τύπου του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιου για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, κ. Νίκου Χαρδαλιά, του Υφυπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη και του καθηγητή κ. Σωτήρη Τσιόδρα, στο Υπουργείο Υγείας» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συμπλήρωσε:
«Όταν ο κ. Τσιόδρας απουσιάζει, όπως αυτή την εβδομάδα, θα τον αντικαθιστά ο κ. Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας, της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Λοιμοξιολόγων του ΕΟΔΥ».
Τι προβλέπει η νέα ΠΝΠ για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού
Ο κ. Πέτσας ανέφερε ακόμα τι προβλέπει η νέα ΠΝΠ για να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού:
«Στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού COVID-19, η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προβλέπει μεταξύ άλλων τα εξής:
Παράταση μέχρι και την 30η Σεπτεμβρίου, της δυνατότητας του εργοδότη να καθορίζει με απόφασή του ότι η εργασία που παρέχεται από τον εργαζόμενο, θα πραγματοποιείται με το σύστημα της εξ αποστάσεως εργασίας, εφόσον αυτό είναι εφικτό.
Δυνατότητα των εργαζομένων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να εργάζονται με το σύστημα της εξ αποστάσεως εργασίας, κατόπιν αιτήματός τους. Ο εργοδότης οφείλει να αποδεχθεί το σχετικό αίτημα, εφόσον η εργασία δύναται να παρασχεθεί εξ αποστάσεως.
Σε περίπτωση που δεν μπορεί να εφαρμοστεί αυτό, ο εργοδότης, ως ύστατο μέτρο προστασίας του εργαζομένου-αιτούντος που ανήκει σε ευπαθή ομάδα, θέτει τη σύμβαση εργασίας του σε αναστολή για χρονικό διάστημα, έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020.
Στις περιπτώσεις που ο εργοδότης, παρά το αποδεδειγμένο αίτημα του εργαζομένου, δεν εφαρμόζει την διάταξη αυτή, συμπεριλαμβανομένης της διαδοχικής σειράς των επιμέρους βημάτων για την εφαρμογή της, θα υφίσταται πρόστιμο, ύψους 5.000 ευρώ, για κάθε παράβαση».