Περιπολικά επί 24ώρου βάσεως στις εισόδους κι εξόδους – Στήνεται ειδικό επιχειρησιακό κέντρο με γιατρούς στα δύο χωριά
Απαγόρευση εισόδου κι εξόδου αποφασίστηκε από την πολιτεία για τα χωριά Δαμασκηνιά και Δραγασιά λόγω της έξαρσης του κορονοϊού. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open οι είσοδοι κι έξοδοι των χωριών θα φυλάσσονται με περιπολικά. Θα μπαίνουν μόνο φορτηγά με φαγητά και ιατρικό προσωπικό.

Τα δύο πληττόμενα χωριά ανήκουν στο Δήμο Βοΐου στη Δυτική Μακεδονία. Για την επιτακτική ανάγκη να τεθούν σε καραντίνα τα χωριά μίλησε στο Open TV ο δήμαρχος Βοϊου, Χρήστος Ζευκλής, τονίζοντας πως εντοπίστηκαν 10 κρούσματα κορονοϊού σε 60 κατοίκους.

Παράλληλα, τόνισε ότι προετοιμάζεται από τον κρατικό μηχανισμό ένα σύστημα τροφοδοσίας για τους κατοίκους αυτούς, τόσο σε τρόφιμα όσο και σε φάρμακα για όσο χρειαστεί, ενώ έκανε λόγο για «hot spot» του κορονοϊού στη χώρα μας, τόσο λόγω των πολλών περιστατικών όσο και λόγω των ηλικιών των θετικών κρουσμάτων, καθώς πρόκειται για ηλικιωμένους, στην πλειοψηφία τους, κατοίκους.

Όπως εξήγησε από την πλευρά του στο ethnos.gr ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αναμένεται να ανακοινώσει την σχετική απόφαση μέχρι το μεσημέρι.

«Στα δύο ορεινά χωριά ζουν απομονωμένα συνολικά περίπου 70 κάτοικοι πολλοί από τους οποίους εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης. Θα απαγορευθεί η είσοδος και έξοδος στα δύο χωριά και θα στηθεί ειδικό επιχειρησιακό κέντρο από γιατρούς. Οι γιατροί φορώντας ειδικές στολές και μάσκες θα εξετάσουν όλους τους υπερήλικες» είπε ο κ. Κασαπίδης.

Σχολιάζοντας την κατάσταση στο νοσοκομείο Καστοριάς μετά τα πολλά επιβεβαβαιωμένα κρούσματα ο κ. Κασαπίδης ήταν καθησυχαστικός. «Χθες στείλαμε ακόμη 18 δείγματα εκ των οποίων μόλις τα δύο είναι θετικά. Το ένα ανήκει σε νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου και το άλλο σε πολίτη. Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι έχουμε αποφύγει τα χειρότερα».

Πηγή:ethnos.gr