Ασφυκτικό και μαρτυρικό θάνατο φαίνεται ότι βρήκε η 27χρονη Αναστάζια στην Κω, η σορός της οποίας εντοπίστηκε χθες μέσα σε μαύρη σακούλα, καλυμμένη από σεντόνι.

Στις αρχές οδηγείται σήμερα ο βασικός ύποπτος για την δολοφονία της Αναστάζια, η οποία ήρθε στη χώρα μας από την Πολωνία, προκειμένου να δουλέψει για σεζόν αλλά δολοφονήθηκε.

Η σορός της άτυχης κοπέλας βρέθηκε σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το σπίτι του Μπαγκλαντεσιανού που έχει συλληφθεί για αρπαγή και θα οδηγηθεί σήμερα στον ανακριτή.

Η σορός της 27χρονης Αναστάζια, αν και σε προχωρημένη σήψη φέρει κάποια χτυπήματα αλλά όχι εμφανή τραύματα.

Ως πιθανότερη αιτία θανάτου θεωρείται από τον ιατροδικαστή ο στραγγαλισμός και ο ασφυκτικός θάνατος και οι πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή κάνουν λόγο για βασανιστικό θάνατο.

Οι αρχές πλέον επικεντρώνονται στα στοιχεία εκείνα πάνω στη σορό της 27χρονης, ενώ ελήφθη δείγμα από τα νύχια της καθώς θεωρείται ότι η κοπέλα πάλεψε με τον δολοφόνο της και ίσως το dna που θα βρεθεί θα δώσει απαντήσεις για το ποιος είναι αυτός.

Επιπλέον εξετάζονται τρίχες, αποτυπώματα και γενετικό υλικό από τις σακούλες και το σεντόνι με το οποίο ήταν καλυμμένη όταν την εντόπισε εθελόντρια.

Το βασικό σενάριο θέλει την 27χρονη να ακολουθεί τον βασικό ύποπτο στο σπίτι του και εκείνος στην προσπάθειά του να την εκμεταλλευτεί, καθώς εκείνη αντιστάθηκε, την έπνιξε.

Ένα ακόμη ύποπτο στοιχείο που εξετάζεται είναι το γεγονός ότι την την επομένη της εξαφάνισης της Αναστάζια, ο Μπαγκλαντεσιανός έκανε ανάληψη χρημάτων πήγε σε ταξιδιωτικό γραφείο και έβγαλε εισιτήριο για Ιταλία χωρίς μάλιστα να το πει σε κανέναν, ούτε στον συγκάτοικό του. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ταξίδι ήταν προγραμματισμένο.

Την ίδια ώρα μάρτυρες κατήγγειλαν ότι την ίδια ημέρα τον είδαν με λερωμένα ρούχα από χώματα και χόρτα. Μάλιστα, αυτή την πληροφορία την είχε επιβεβαιώσει ο Πακιστανός συγκάτοικός του, ενδεχομένως για να απομακρύνει τις υποψίες, συνέργειας.

Οι κάμερες έδειξαν το κορίτσι να μπαίνει στο σπίτι των αλλοδαπών αλλά δεν την κατέγραψαν ποτέ να βγαίνει.

Στις 21:00 η 27χρονη μαζί με τον 32χρονο ύποπτο εντοπίζονται να μπαίνουν σπίτι του.

Από εκείνη τη στιγμή τα ίχνη της χάνονται.

Ο ύποπτος υποστηρίζει ότι ήταν με την 27χρονη μεταξύ 22:00 και 00:00, το βράδυ της Δευτέρας και την άφησε τα μεσάνυχτα.

Για συνεργό μιλούν οι αρχές

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο δράστης είχε βοήθεια στη μεταφορά της, με βασικό ύποπτο για συνέργεια στην ανθρωποκτονία αλλά και προσπάθεια εξαφάνισης της σορού, τον συγκάτοικό του από το Πακιστάν, ο οποίος ανακρίνεται.

Οι δύο αλλοδαποί σύμφωνα με αξιωματούχους έλεγαν ψέματα και δεν αποκλείουν να έχουν «συνεργαστεί» σε ότι έχει συμβεί στην 27χρονη Αναστάζια. Θεωρούν πως ανεξάρτητα από το ποιος ή ποιοι έκαναν κακό στην νεαρή κοπέλα, σίγουρα υπήρχε συνέργεια στην απόκρυψη της.

Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν ακόμη ο 32χρονος να είχε κρύψει πρόχειρα τη σορό κοντά στο σπίτι στα χωράφια και αργότερα μαζί με συνεργό την μετέφερε στο σημείο εντοπισμού της.

Οι δύο τους είχαν υποπέσει σε σωρεία αντιφάσεων.

Ο Μπαγκλαντεσιανός έλεγε ότι πήγε μαζί με την 27χρονη στο σπίτι του όπου συνευρέθηκαν ερωτικά, και ο Πακιστανός υποστήριζε ότι ήταν εκεί μόνος του και ποτέ δεν πήγε εκεί ο συγκάτοικός του και η 27χρονη.

Στο σπίτι τους εντωμεταξύ έχει βρεθεί γενετικό υλικό της Αναστάζια, τρίχες, επομένως θεωρείται βέβαιο ότι η νεαρή βρέθηκε εκεί ή ήρθε σε επαφή με τον 32χρονο που έχει ομολογήσει σεξουαλική συνεύρεση μαζί της.

Ο 32χρονος φέρει αμυχές στα χέρια που δεν αποκλείεται να είναι σημάδια πάλης, ωστόσο εκείνος ισχυρίζεται πως είναι από χόρτα κατά τη διάρκεια αγροτικών εργασιών.

Τι είπε ο σύντροφός της

Σύμφωνα με όσα είπε ο σύντροφός της στην Αστυνομία, η 27χρονη επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του το βράδυ της Δευτέρας και του είπε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ, ενώ λίγο αργότερα του έστειλε την ακριβή τοποθεσία όπου βρισκόταν προκειμένου να πάει να την πάρει.

Ο σύντροφός της πήγε στο σημείο αλλά δεν βρήκε κανέναν, ενώ και το κινητό της κοπέλας ήταν απενεργοποιημένο. Στη συνέχεια προέβη στη δήλωση εξαφάνισης.

Στη συνέχεια οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 32χρονου από το Μπαγκλαντές με την κατηγορία της αρπαγής.

Ο άντρας φέρεται να είπε ότι συνάντησε την κοπέλα το βράδυ που εξαφανίστηκε, συνευρέθηκαν ερωτικά στο σπίτι του και στη συνέχεια την άφησε σε συγκεκριμένο σημείο το οποίο ερεύνησε η αστυνομία χωρίς όμως να βρει κάτι. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο συλληφθείς είχε βγάλει εισιτήριο για να φύγει από τη χώρα.

 

 

Πηγή:dikaiologitika.gr