Όπως τόνισε το «Μένει Μυστικό» που κινεί το «Χαμόλελο του Παιδιού» όλα αυτά τα χρόνια θα πρέπει να σπάσει.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με αφορμή το περιστατικό της φρικτής υπόθεσης του 12χρονου κοριτσιού από τα Σεπόλια, ενημερώνει ακόμη μια φορά πόσο σημαντικό είναι να θωρακίσουμε τα παιδιά μας απέναντι στον κίνδυνο της σεξουαλικής κακοποίησης, αλλά για την εκστρατεία «Μένει μυστικό».

 

Ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού Κώστας Γιαννόπουλος έκανε παρέμβαση μέσα από ένα βίντεο για τη φρικτή σεξουαλική κακοποίηση της 12χρονης. «Για ακόμη μία φορά γίναμε μάρτυρες μία φρικτής σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης ενός μικρού παιδιού μόλις 12 ετών. Είναι το μόνο; Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες για τέτοια θέματα.

Το Χαμόγελο του Παιδιού λαμβάνει χιλιάδες κλήσεις για κακοποιήσεις ενώ ταυτόχρονια δεν είναι ανάλογη η κινητοποίηση, η ενημέρωση γύρω από θέματα σεξουαλικής κακοποίησης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού.

 

 

«Χωρίς να το θέλουμε γινόμαστε συνένοχοι»
Συνεχίζοντας τόνισε ότι η «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» είναι εδώ, για να μπορέσει κάποιος έστω και ανώνυμα να μιλήσει για την κακοποίηση που βιώνει κάποιο παιδί. Όπως τονίζει το «Χαμόγελο του Παιδιού» έχει ανοιχτή γραμμή με ανθρώπους στην αστυνομία, προκειμένου «να σας φέρουμε σε επαφή για να μιλήσετε για κάποια περίπτωση κακοποίησης παιδιού γιατί χωρίς να το θέλουμε γινόμαστε συνένοχοι».

Ο κ. Γιαννόπουλος επισημάινει οτι το «Χαμόγελο του Παιδιού» είναι εδώ, ότι όλοι έχουμε υποχρέωση να μιλήσουμε. Όπως χαρακτηριστικά είπε «δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε και να μην μιλάμε.Και μετά να λέμε κατι είδαμε και κάτι ακούσαμε».

Όπως τόνισε το «Μένει Μυστικό» που κινεί το «Χαμόλελο του Παιδιού» όλα αυτά τα χρόνια θα πρέπει να σπάσει. «Τις επομενες ημέρες θα υπάρξει ενημέρωσει για το πως θα σταματήσουμε αυτό το φαινόμενο. Στην προσπάθεια πως θα προστατέψουμε το δικό σας παιδί το δικό μας παιδί από καποιους κυριους υπεράνω υποψίας».

Κλείνοντας ο κ. Γιαννόπουλος πρότεινε να υπάρξει μία λίστα των ανθρώπων που έχουν κάνει κακό σε παιδιά. Χαρακτηριστικά ανέφερε το μοντέλο του Κανάδά στο οποίο υπάρχει λίστα με ανθρώπους που προσπάθησαν ή έχουν κάνει κακό σε παιδιά προκειμένου να αγνωρίζει η κοινωνία.

 

Πηγή: in.gr