Με αποστολή 20 μέλων της πυροσβεστικής υπηρεσίας και δύο πυροσβεστικά οχήματα συνδράμει η Κύπρος στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Αττική

Συγκίνηση προκαλούν τα όσα είπε νεαρός Κύπριος πυροσβέστης, μέλος της ομάδας που απέστειλε η Κυπριακή Δημοκρατία για να συνδράμει στον δύσκολο αγώνα κατάσβεσης των πυρκαγιών στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια ζωντανής σύνδεσης του τηλεοπτικού σταθμού OPEN στην ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης, και απαντώντας στις ευχαριστίες του δημοσιογράφου Σπύρου Φερεμεντίτη, ο κύπριος πυροσβέστης απάντησε: «Ο,τι μπορούμε να κάνουμε, πάντα για την μητέρα πατρίδα»

Η Κύπρος συνδράμει στις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών στην Ελλάδα., με 20 μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και δύο πυροσβεστικά οχήματα, που έφθασαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης, μ’ αεροσκάφος C130.

Στην αποστολή συμμετέχουν και 20 μέλη της κυπριακής Πολιτικής Άμυνας με τον προσωπικό εξοπλισμό τους. Παράλληλα, τις δυνάμεις πυρόσβεσης θα ενισχύσουν και δύο πτητικά μέσα του Τμήματος Δασών της Κύπρου.

Με γραπτή δήλωσή της η αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Νιόβη Παρισινού ανέφερε:

«Η Κύπρος στέκεται έμπρακτα δίπλα στον ελληνικό λαό σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά».

Αργά το απόγευμα της Πέμπτης, ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου Ανδρέας Κέττης, ανάρτησε στον λογαριασμό του στα κοινωνικά δίκτυα, βίντεο από τα σημεία που επιχειρεί η κυπριακή ομάδα πυρόσβεσης στην περιοχή Διοδίων μεταξύ Αγίου Στεφάνου – Αφιδνών.

Κύπριοι επίσης λαμβάνουν μέρος επίσης, στις προσπάθειες κατάσβεσης στο Κρυονέρι αλλά και στο Τατόι.

 

Πηγή: in.gr