Συνελήφθησαν και οδηγούνται στον εισαγγελέα

Στη σύλληψη δύο κτηνοτρόφων με την κατηγορία της ομηρίας ανθρώπου κατά συναυτουργία με σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση προχώρησαν χθες το πρωί αστυνομικοί στη Λάρισα.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο 62χρονος με καταγωγή από τη Ρουμανία κατήγγειλε στην πρεσβεία της χώρας του το γεγονός ότι οι δύο εργοδότες του- κτηνοτρόφοι στο επάγγελμα – τον κακομεταχειρίζονται και τον κρατάνε όμηρο για εννιά μήνες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία», ο 62χρονος τον περασμένο Ιανουάριο βρέθηκε στη Λάρισα έχοντας συμφωνήσει με τον 44χρονο κτηνοτρόφο να εργαστεί στο ποιμνιοστάσιό του ως κτηνοτρόφος. Όμως, μετά από λίγες ημέρες ανακοίνωσε την αποχώρησή του, επειδή το περιβάλλον θεωρήθηκε ακατάλληλο.

Αντ’ αυτού, σύμφωνα με την καταγγελία του που οδήγησε στη σύλληψη των δύο ανδρών, ο ένας εξ αυτών τον γρονθοκόπησε, ενώ του πήρε και την ταυτότητα. Μάλιστα, όπως ανέφερε στους αστυνομικούς δεν τον μετέφεραν ποτέ στο νοσοκομείο, μολονότι ήταν τραυματισμένος, ενώ δεχόταν και απειλές, ώστε να μην φύγει από το ποιμνιοστάσιο.

Μετά το Πάσχα, ο 62χρονος καταγγέλλει ότι χωρίς την άδειά του τον μετέφεραν στα ορεινά των Γρεβενών, όπου εργάστηκε μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Στις αρχές Σεπτεμβρίου δήλωσε ξανά πως θέλει να φύγει για να πέσει «εκ νέου θύμα ξυλοδαρμού» από τον 44χρονο. Κατήγγειλε, τέλος, ότι οι δύο κτηνοτρόφοι του οφείλουν δεδουλευμένα που ανέρχονται σε 4.800 ευρώ, ποσό από το οποίο του έχουν αποδώσει μόνο 300 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ελευθερίας» ο 62χρονος επιβεβαίωσε τα όσα κατήγγειλε στην πρεσβεία της χώρας του, ενώ φέρεται να είπε ότι δεν αποχωρούσε από το ποιμνιοστάσιο, έχοντας φοβηθεί μετά την κακοποιητική συμπεριφορά που είχε υποστεί και γιατί του είχαν παρακρατήσει την ταυτότητά του.

Αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Λάρισας, μετά και την αναφορά της πρεσβείας της Ρουμανίας, μετέβησαν χθες στο ποιμνιοστάσιο όπου εντόπισαν τον 62χρονο και στη συνέχεια συνέλαβαν τους δύο κτηνοτρόφους.

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα πρωτοδικών Λάρισας, προκειμένου να δώσουν τις δικές τους εξηγήσεις για τα καταγγελλόμενα.

Με πληροφορίες από eleftheria.gr, onlarissa.gr

Πηγή:lifo.gr