Δύο μονοκινητήρια αεροσκάφη συγκρούστηκαν πάνω από αεροδρόμιο του Λας Βέγκας ενώ το ένα από αυτά ετοιμαζόταν να προσγειωθεί.

Τουλάχιστον 4 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη σύγκρουση δύο αεροσκαφών στον αέρα πάνω από το αεροδρόμιο βόρεια του Λας Βέγκας, όπως μεταδίδουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης (φωτογραφία, επάνω, από το Twitter).

Μονοκινητήρια
Μονοκινητήριο Piper PA-46 και ένα επίσης μονοκινητήριο Cessna 172 συγκρούστηκαν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες το απόγευμα της Κυριακής (τοπική ώρα), σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) των ΗΠΑ. Δύο άνθρωποι επέβαιναν σε κάθε αεροσκάφος, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Τα αίτια του δυστυχήματος βρίσκονται υπό διερεύνηση, ωστόσο οι αρχικές πληροφορίες αναφέρουν ότι το Piper PA-46 ετοιμαζόταν να προσγειωθεί όταν συγκρούστηκε με το Cessna 172, σύμφωνα με την FAA.

Φλεγόμενα συντρίμμια
Σε εικόνες από τον τόπο της τραγωδίας, φαίνονται τα φλεγόμενα συντρίμμια ενός εκ των δύο αεροσκαφών.

 

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τα αίτια του δυστυχήματος ερευνώνται από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA) και το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών.

Το αεροδρόμιο North Las Vegas βρίσκεται σε απόσταση περίπου τριών μιλίων βόρεια από το κέντρο του Λας Βέγκας και χρησιμοποιείται κυρίως από μικρότερα αεροσκάφη για γενική αεροπορία και τουριστικές περιηγήσεις.

 

 

Πηγή:in.gr