Χρειάστηκε η παρέμβαση της πυροσβεστικής για να διασωθούν τα 28 άτομα που είχαν ανεβεί στο εν λόγω παιχνίδι.

Εφιαλτικές στιγμές έζησαν δεκάδες επισκέπτες λούνα παρκ στο Όρεγκον των ΗΠΑ καθώς κρέμονταν ανάποδα επί μισή ώρα σε ύψος 30 μέτρων.

Το AtmosFEAR στο λούνα παρκ Όουκς Παρκ κοντά στο Πόρτλαντ του Όρεγκον εγκαινιάστηκε το 2021 και λειτουργεί σαν γιγάντιο εκκρεμές προσφέροντας στους αναβάτες την εμπειρία μιας πλήρους περιστροφής, αλλά την Παρασκευή (14/6) γύρω στις 14:55 τοπική ώρα έπαθε βλάβη με αποτέλεσμα 28 άτομα να εγκλωβιστούν με το κεφάλι προς τα κάτω και τα πόδια τους να σημαδεύουν τον ουρανό.

Χρειάστηκε η παρέμβαση της πυροσβεστικής για να διασωθούν τα 28 άτομα που είχαν ανεβεί στο εν λόγω παιχνίδι.

Ένα άτομο με προβλήματα υγείας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους ανέφερε το Oaks Amusement Park, στο Πόρτλαντ, σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι υπεύθυνοι του λούνα παρκ ενημέρωσαν τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, που έφθασαν μετά από 25 λεπτά.

Διασώστες από την πυροσβεστική υπηρεσία συνεργάστηκαν με τους μηχανικούς του λούνα παρκ για να κατεβάσουν χειροκίνητα το AtmosFEAR και λίγα λεπτά αργότερα τα κατάφεραν.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του λούνα παρκ κανείς από τους επιβάτες δεν τραυματίστηκε.  Οι υπεύθυνοι του λούνα παρκ αποζημίωσαν τους επιβάτες επιστρέφοντάς τους το αντίτιμο του εισιτηρίου.

Όπως είπαν το AtmosFEAR δεν είχε ξαναπαρουσιάσει προβλήματα, αλλά θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας.

Ο Κρις Ράιαν δήλωσε ότι αυτός και η σύζυγός του, που βρίσκονταν στο πάρκο για τα γενέθλιά του, ήταν έτοιμοι να ανέβουν στη βόλτα – η οποία λειτουργεί σαν εκκρεμές, με τη δυνατότητα να αιωρεί τους αναβάτες εντελώς ανάποδα – όταν είδαν ότι είχε κολλήσει.

Αποφάσισαν να απομακρυνθούν λόγω του «πόσο τρομακτική ήταν η κατάσταση». Τελικά ανέβηκαν σε μια ρόδα λούνα παρκ και άκουσαν μια ανακοίνωση από μεγάφωνο ότι το πάρκο ήταν κλειστό και ότι ο κόσμος έπρεπε να εκκενώσει το χώρο.

Δύο έφηβοι από το Πόρτλαντ, ο Ντάνιελ Άλεν και η Τζόρνταν Χάρντινγκ είχαν πάει στο λούνα παρκ για να γιορτάσουν την αποφοίτησή τους από το λύκειο.

Έκοψαν εισιτήρια για το AtmosFEAR, αλλά λίγο αργότερα βρέθηκαν να κρέμονται ανάποδα. «Είχα ενθουσιαστεί με την ιδέα να κάνουμε τη βόλτα.

Αλλά όταν εγκλωβίζεσαι εκεί πάνω, σου φεύγει κάθε ενθουσιασμός», δήλωσε ο Άλεν στο τοπικό δίκτυο KGW8. Όταν το γιγάντιο «εκκρεμές» σταμάτησε ανάποδα οι αναβάτες τρομοκρατήθηκαν.

«Πανικοβληθήκαμε, οι άνθρωποι έκλαιγαν, στρέφονται στον ουρανό ψελλίζοντας τα τελευταία όπως νόμιζαν λόγια τους», είπε η Χάρντινγκ.

Όπως δήλωσε, όσο παρέμενε κρεμασμένη ανάποδα, αν και δεν είναι θρησκευόμενη, άρχισε να προσεύχεται στον Θεό. «Δεν πίστευα ότι θα ζήσω», πρόσθεσε.

 

 

Πηγή:dnews